Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/03/2023
Evenimente Zile si Nopti

Muzeul “Casa Mureșenilor” vă invită la vernisajul expoziției “Mame cu brațele goale”, joi 2 martie, ora 18

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Muzeul “Casa Mureșenilor” vă invită la vernisajul expoziției “Mame cu brațele goale”, joi 2 martie, ora 18 Share Muzeul “Casa Mureșenilor” vă invită la vernisajul expoziției “Mame cu brațele goale”, joi 2 martie, ora 18


Joi, 2 martie 2023, ora 18, va avea loc deschiderea expoziției de fotografie & povești realizată de Camelia Popescu (Rangu), „Mame cu brațele goale”, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.

Expoziția „Mame cu brațele goale”, organizată în perioada 2-27 martie 2023, face parte din proiectul artistic, educațional și social cu același nume început în septembrie 2021 de artista Camelia Popescu (Rangu) pe tema pierderii de sarcină. El a apărut din experiența personală și din nevoia acută de a căuta alte mame cu povești similare și de a forma un altfel de „acasă” alături de ele. Timp de 15 luni au fost colecționate poveștile femeilor care au experimentat acest tip de traumă. Poveștile primite au fost folosite ca sursă de inspirație pentru fotografii „metaforă”, imagini blânde care să însoțească privitorul de-a lungul lecturii unor dureri de multe ori ascunse. Una din patru femei pierde o sarcină, iar această expoziție oferă un spațiu de reflecție pe teme ca doliu, vindecare și acceptare. Mai multe informații despre proiect pot fi accesate aici: https://www.facebook.com/mamecubratelegoale

Camelia Popescu (Rangu) este artist vizual și activează în Timișoara ca liber profesionist în domeniul culturii și educației. A finalizat în 2021 cursurile masterale la Universitatea de Vest Timișoara, secția Foto-Video și face fotografii în mod profesionist de 15 ani. Are în palmares patru expoziții personale itinerate în: Timișoara, București, Cluj-Napoca și Sibiu, și expoziții de grup, atât în țară, cât și în străinătate. Ca manager de proiect în cadrul Asociației Sinaptica, Camelia a coordonat și a participat la proiecte artistice, de educație prin cultură, dar și în proiecte cu valențe sociale. În urma pierderii fetiței sale, Dalia, a inițiat proiectul Mame cu brațele goale. Acest proiect reia explorările sale artistice anterioare și proiectele legate de feminitate, de data asta adăugând o nouă perspectivă, maternitatea.

Expoziția va putea fi vizitată până în 27 martie 2023, de marți până sâmbătă, între orele 9-17 și luni între orele 11-17, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, Brașov.

Vă așteptăm cu drag!

Afiș expoziție "Mame cu brațele goale"
Afiș expoziție “Mame cu brațele goale”

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută