Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/02/2023
Artă & Cultură / Teatru

Elixirul dragostei | Poțiunea lunii februarie la Opera Comică pentru Copii – premieră

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii Elixirul dragostei | Poțiunea lunii februarie la Opera Comică pentru Copii – premieră Share Elixirul dragostei | Poțiunea lunii februarie la Opera Comică pentru Copii – premieră
elixirul-dragostei-Opera-comic-pentru-copii


Elixirul dragostei | Poțiunea lunii februarie la Opera Comică pentru Copii – premieră

Februarie, „luna dragostei”, aduce cu ea în acest an la Opera Comică pentru Copii un spectacol pe măsură: comedia romantică Elixirul dragostei, care va avea premiera pe 25 şi 26 februarie.

Este vorba, bineînţeles, de celebra operă a lui Gaetano Donizetti, într-o versiune care promite publicului de toate vârstele și mai multe momente comice decât oferă opera în sine.

" "

elixirul dragostei Opera-comic-pentru-copii

Montarea de la Opera Comică pentru Copii, cea mai „zăpăcită” comedie pentru familie din câte s-au văzut, va urma întocmai povestea originală a lui Gaetano Donizetti, a cărei premieră a avut loc la Milano, la Teatro Cannobiana, în 1832, dar opera în două acte a fost „concentrată”, pentru a deveni accesibilă și publicului foarte tânăr.

elixirul-dragostei-Opera-comic-pentru-copii

Sunt păstrate, desigur, toate ariile, duetele, trio-urile sau corurile importante, majoritatea recitativelor (textele cântate) fiind înlocuite însă cu text vorbit. Este un procedeu pe care realizatorii de spectacole de la OCC îl folosesc adesea pentru a facilita înțelegerea subiectului de către copii și pentru a putea oferi mai multe momente comice, știut fiind faptul că textul vorbit permite mai multă libertate în inserarea acestora decât cel cântat.

Toate acestea vor transforma interpretarea într-un deliciu, care va bucura deopotrivă copiii și adulții.

Într-un mod extrem de jucăuş, Elixirul dragostei dezvăluie povestea unei iubiri nemărturisite între un băiat sărac și o fată bogată, Nemorino şi Adina, ce pare fi pusă în pericol de apariția unui alt personaj, sergentul Belcore, interesat de asemenea de fată.

Pentru ca situaţia să se complice chiar și mai mult, apare și personajul Dulcamara, un doctor șarlatan care pretinde că licoarea sa vindecă orice suferință sau probleme, inclusiv cele de natură amoroasă. Acest doctor va încurca, evident, mai mult ițele, creând haos în viețile celorlalte personaje. 

Va fi, nici mai mult, nici mai puțin, o întreagă aventură pentru personaje, interpreți și spectatori, care implică și călătorii în spațiu, salturi în timp, personaje din alte lumi și o mulțime de poante și aluzii la viața de zi cu zi, plus efecte și gaguri care vor face deliciul copiilor.

Acest univers „amestecat”, aflat el însuși sub influența elixirului miraculos care te face să devii iubit de toți cei care-ți ies în cale și care este, de fapt, doar… vin franțuzesc, este realizat de către regizorul Cristian Mihăilescu, împreună cu Adrian Damian (scenografie), Iolanda Mutu (costume), Sabina Chirilă (coregrafie), Alexandru Ilie şi Gheorghe Iliuţă (conducerea muzicală).

Așadar, începând chiar cu data 24 februarie, la avanpremieră, sunteți așteptați în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, împreună cu toată familia, pentru a urmări cum își face efectul Elixirul Dragostei

Text de Anamaria Grumeza

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută