Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/02/2023
Viața Orașului Zile si Nopti

Serile de Quiz de la Braşov. Distracţia nu are limite alături de prieteni!

Alina Mușina De Alina Mușina
Comentarii Serile de Quiz de la Braşov. Distracţia nu are limite alături de prieteni! Share Serile de Quiz de la Braşov. Distracţia nu are limite alături de prieteni!
quiz brasov


Serile de Quiz reprezintă una dintre modalităţile prin care îţi poţi da întâlnire cu prietenii în oraş. Mai mult decât atât,  lucrurile pot deveni şi mai interesante în momentul în care se alătură jocului persoane necunoscute care descoperă că au ceva în comun numai stând la masa de joc.

Locurile în care se organizează seri de Quiz în oraş

The Beer and Knowledge Pub Quiz în  Deane’s Brașov

quiz deanes

În fiecare miercuri de la ora 20:00  îţi poţi da întâlnire cu gaşca de prieteni la Deane’s Irish Pub & Grill.

Evenimentul se numeşte The Beer and Knowledge Pub Quiz şi vă provoacă să vă testaţi  cunoştinţele la un concurs de cultură generală mai diferit desfăşurat într-o atmosferă plăcută.

Cei de la Deane’s Irish Pub & Grill oferă un regulament viitorilor participanţi la The Beer and Knowledge Pub Quiz.

The Nuts All In! Quiz la Aftăr Stube

quiz aftar
Quiz @ Aftăr Stube. Foto: https://www.facebook.com/aftarstube

They say the consumption of nuts makes you smarter, but doesn’t give you better social skills. Who’s all in on this nutty one tonight?!

Jocul are loc în fiecare zi de marţi la Aftăr Ştube şi a devenit deja o tradiţie de mai bine de 12 ani.

THE Pub Quiz este un joc de cultură generală care se joacă deobicei între prieteni. Este cu siguranţă cel mai frecventat tip de quiz jucat într-un pub din oraşul nostru şi probabil chiar din toată ţara. Câştigătorii sunt selectaţi numai dintre acei jucători care rămân până la finalul jocului iar acest aspect este foarte important.

Pentru aceia dintre voi care doresc să afle mai multe informaţii despre acest tip de evenimente sau care doar doresc să se familiarizeze cu conceptul de Quiz night puteţi citi în continuare un interviu (nota redacției realizat în 10 octombrie 2016)  cu Maximilian Munteanu, organizator de seri de Quiz la Aftăr Ştube. El a oferit informaţii despre această modalitate de a-ţi petrece timpul liber.

Crezi că participarea la o seară de Quiz e un mod bun în care îți poți testa cultura generală?

Cu siguranță e un mod, dar cât de bun este nu cred că sunt eu în măsură să decid. Noi ținem acest pub quiz între timp de aproape 7 ani, iar meritul pentru a-l fi adus la Brașov îi aparține lui Karl Wilkinson, în fața căruia îmi scot pălăria cu această ocazie. Publicul care vine la Pub Quiz intră într-un anumit tipar: sunt cei de 25-40 de ani care învățau bine la școală și/sau sunt doxă pe un anumit domeniu. Deci, da, e o competiție între oamenii ăștia, cu anumite ambiții și orgolii, dar e super prietenoasă, și asta contează cel mai mult. Uneori ne stricăm de râs!

Din ce motive le recomanzi brașovenilor să participe la un astfel de concurs?

E un mod simplu de a te distra în serile din timpul săptămânii. Hai sincer, ce altceva o să faci… marți seară??? Dar dincolo de asta, Pub Quiz-ul are o dimensiune socială deloc neglijabilă. Suntem o comunitate, am legat strânse legături de-a lungul anilor. Pub Quiz-ul este mult mai mult decât un concurs de tocilari, cum poate își imaginează unii; e un liant.

Sunt oameni care și-au reîntâlnit aici prieteni vechi, alții noii prieteni și unii și-au cunoscut chiar jumătățile; practic Quiz-ul le-a schimbat viața. Și e și foarte logic, fiindcă oamenii care vin la Pub Quiz împărtășesc valori similare.

Noi suntem și singurul Pub Quiz în limba engleză din oraș, întotdeauna deschis turiștilor, deci nu știi niciodată cine-ți intră pe ușă și poți lega și cu oamenii ăia străini prietenii pe viață. Întâmplarea face ca acest Pub Quiz să mai fi fost preluat și pe la Sibiu și pe la București, iar formatul lui să-i mai fi inspirat și pe alții (sic). Dar fiindcă oamenii sunt cei mai importanți, trebuie să le mulțumesc în suflarea asta și lui Sami, Cristinei și Leei, lui Cristi Iliescu, lui Ede și tuturor celor care au ținut comunitatea asta în picioare de-a lungul anilor. Chapeau!

Ca să revin la întrebarea inițială, însă, le-aș spune pe scurt celor care nu știu mersul: haide să cunoști noi prieteni!

Ai avut vreodată trișori la serile tale de Quiz? Știm că regulile sunt clare, dar probabil unii încearcă să le încalce.

Oh, dară cum! Din păcate mulți încă trăiesc în zodia în care cred că e cool să trișeze și chiar mai există oameni care se laudă că au copiat la teză la română într-a șaptea, iar asta se răsfrânge și asupra Pub Quiz-ului. Smartphone-ul e principalul inamic, deci să nu-l văd! Între echipele vechi domnește un respect reciproc de-la-sine-înțeles, un gentlemen’s agreement, nimeni nu-și fură căciula. Dar sunt unele echipe noi care apar și au impresia că suntem cu toții idioți și că nu ne dăm seama.

Am ochiul atât de bine format încât pot să-mi dau seama deseori doar corectând rezultatele că cineva a trișat.

Deci, man, ai fost varză la primele trei runde, iar apoi brusc ai știut tot la muzică și ai răspuns și la întrebarea dubioasă la care a răspuns doar o altă echipă, că întâmplător era fix pe subiectul unui membru? Pe bune??? Nu ține vrăjeala! S-a întâmplat să le pun întrebări extra unora și a fost foarte penibil și pentru mine și pentru ei. Chestiile ăstea strică feng shui-ul serii, deci cine o comite, e penalizat fără pardon! Am spus mai sus că suntem o comunitate de prieteni. Iar prietenii nu-și înșeală prietenii. Punct!

Din fericire, situațiile ăstea sunt destul de rare și în general domnește bunul simț și armonia.

Sursa fotografiei cover articol curent : https://www.pexels.com/

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută