Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/01/2023
Eat & Drink

Ștefan Chirițescu | Ianuarie, postul alcoolului

Ștefan Chirițescu De Ștefan Chirițescu
Comentarii Ștefan Chirițescu | Ianuarie, postul alcoolului Share Ștefan Chirițescu | Ianuarie, postul alcoolului
Stefan-Chiritescu-Ianuarie,-postul-alcoolului


Ștefan Chirițescu | Ianuarie, postul alcoolului

Taman s-a terminat decembrie și încă simți urmele sărbătorilor.

Știi ce zic, cele șapte gustări pe zi cu sarmale, hai să-ți mai pună mama un cârnăcior, mai pot și cozonac, caruselul palinka, vin roșu, bere, să te dregi.
Unde mai pui că mai e un hop: Sfântul Ion, un bun prilej să uiți că ai făcut excese doar cu o săptămână înainte și să deschizi frigiderul și să o iei de la început bahico-gurmand.

Dar măcar de pe 8 ale lunii, îți propun ceva nou: un post de băutură. Da, da, un post nu religios, dar destul de sănătos.

Stefan Chiritescu ianuarie postul alcoolului no-drinking
foto freepick.com

De ce să faci asta?

  • Știu că ai zis că te apuci de sală, de mâine, de luni, însă realitatea e că nu o să faci asta, dar aici e prima veste bună: pauza de alcool te ajută să slăbești, căci eviți niște calorii bune. Cel mai ușor antrenament, nu-i așa?
  • Îți crești imunitatea, căci da, consumul de alcool o cam trage în jos. Zic că e bine, căci deși covidul nu mai e la modă, gripa de început de an este evergreen.
  • Te trezești mai bine dimineața. Ianuarie este și așa o lună în care zici că vii odihnit după vacanță, dar zilele libere au fost cam puține și de fapt, sărbătorile te cam obosesc, căci înghesui în câteva zile prieteni, rude, familia extinsă. Dă-ți ianuarie ca să te încarci cu o odihnă bună!
  • Salvezi niște bani. Acum, că aduni câte lucruri inutile ai cumpărat în decembrie și vezi și factura la gaz și la lumină, te cam doare capul (și nu doar de la băut). Folosește ianuarie ca să mai echilibrezi bugetul. Mâine, poimâine vine Paștele și o iei de la capăt.
  • Pielea ta e mai strălucitoare. Bam, nu uleiurile esențiale și alte găselnițe de marketing îți fac tenul mai frumos. Sunt multe studii care arată cum toxinele din alcool îți îmbătrânesc organismul. Faci practic o cură de frumusețe fără bani.

Hai, nu o lună, dar 21 de zile fără alcool nu au cum să-ți facă rău. Fă o pauză, mai ai 11 luni să te bucuri de băuturile alea bune. În plus, vei aprecia mai mult gustul băuturii favorite când o să te întâlnești cu ea.
Știu că o să trișezi, dar măcar am încercat.

Text de Ștefan Chirițescu – Publicitar și marketer

cover foto: Image by vectorpocket on Freepik

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.