Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/12/2022
Lifestyle

Cele mai importante evenimente ale lunii decembrie, pentru toate gusturile

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cele mai importante evenimente ale lunii decembrie, pentru toate gusturile Share Cele mai importante evenimente ale lunii decembrie, pentru toate gusturile
EVENIMENTELE LUNII DECEMBRIE


Hai în oraș cu glo™ . Cele mai importante evenimente ale lunii decembrie, pentru toate gusturile.

Lună de lună, Zile și Nopți alături de glo™ vor lua marile orașe la explorat pentru a-ți spune care sunt cele mai importante evenimente care merită din plin atenția ta. O facem încă din primele zile ale lunii, pentru a-ți oferi timpul necesar în plănuirea unei escapade, în cazul în care e nevoie să te deplasezi în alt oraș. Dar chiar și dacă se întâmplă la tine în oraș, tot e bine să fii informat din timp. Nu? Deci, live local, party glocal!

E decembrie și în mod evident majoritatea evenimentelor de peste tot din țară au ca tematică Sărbătorile de Iarnă. Ne-am gândit că n-ar strica să luăm marile orașe la puricat și să găsim, unde e cazul, și evenimente care oferă o pauză de la luna cadourilor și colinde.

Here we glo™ !

București

Pentru cei care n-au stare acasă în noaptea de 26 decembrie, Vița de Vie plănuiește în Expirat o Noapte Acustică. Pornind de la clasicul unplugged, acustic înseamnă o selecție a pieselor reprezentative Vița de Vie strânse în decursul celor peste 26 de ani de existență, reorchestrate într-o manieră neobișnuită. Cine știe, poate vor avea și colinde reinterpretate în stilul lor?

În afară de concerte, în București mai e de mers în decembrie și la teatru.

Mai ales că Mamma Mia, desemnat „spectacolul anului 2018” în România se întoarce în forță după o pauză de doi ani, cu o distribuție de excepție, din care fac parte nume celebre și iubite de publicul românesc, precum: Loredana, Horia Brenciu, Cornel Ilie, Adrian Nour, Anca Țurcașiu, Ecaterina Ladin, Silviu Mircescu și Bianca Purcărea.

Artiștii vor dansa și vor cânta alături de spectatori pe muzica inspirată de celebra formație ABBA, într-o poveste despre dragoste și familie, plină de energie, amuzament și culoare. Pusă în scenă de regizorul Răzvan Ioan Dincă, producția este una spectaculoasă, cu o coregrafie impresionantă, decoruri de vis și nu mai puțin de 200 de costume pentru cele 17 numere scenografice.

Se joacă pe 28 decembrie la Sala Palatului.

Pe de altă parte, o piesă de care tot se vorbește în ultima vreme este „Exil”, un spectacol despre istoria recentă, inspirat și din propria biografie a autoarei-regizor: Alexandra Badea – regizoare și autoare dramatică născută și formată în România, dar care și-a desfășurat ultimii 20 de ani de activitate teatrală în Franța, unde a devenit una dintre cele mai interesante și premiate voci ale tinerei dramaturgii.

În „Exil” reconstruiește într-o cronologie non-liniară, imaginea unei familii alcătuite din trei generații, rememorând- fragment cu fragment- experiențele care i-au marcat existența: comunismul, post-comunismul şi, mai ales, exilul. Evenimentele relatate sunt un pretext pentru a cugeta asupra unor subiecte dintre cele mai diverse, precum căutarea identității, istoria, adaptarea, vina. Se joacă la TNB, la Sala Ion Caramitru, pe 28 decembrie. Până acum, fiecare spectacol a fost sold out!

BRAȘOV

În orașul de sub Tâmpa are loc anul acesta cel mai mare Târg de Crăciun pe care l-au văzut vreodată brașovenii. În oraș sunt aprinse peste 1 milion de luminițe, accesul e gratuit la patinoar, iar bradul de Crăciun este cel mai frumos din țară, pentru a enumera doar câteva din oferta târgului de anul ăsta.

CLUJ

Și Târgul de Crăciun din Cluj este o atracție în sine, iar pentru cei care vor să-l lege și de un concert de sezon, cea mai bună opțiune este concertul Andrei de la Sala Polivalenta BT Arena, de pe 23 decembrie. Timp de 90 de minute, spectatorii vor fi purtați prin lumea magică a sărbătorilor, putând asculta piese în limba română, dar și din repertoriul internațional, în interpretarea Andrei și, a invitaților ei speciali. Duetele inedite sunt, ca în toate spectacolele artistei, un ingredient surpriză pentru încântarea publicului.

IAȘI

Horațiu Mălăele vine pe 20 decembrie la Casa de Cultură a Studenților pentru a interpreta piesa „Sunt un orb”. Cererea de bilete a fost atât de mare că marele actor a fost de acord să joace două spectacole, unul după altul, de la 18:00 și 20:00. „Sunt un Orb” este un spectacol în care Horațiu Mălăele combină perfect inteligența și umorul, pune în valoare întreaga sa măreție și carismă, garantează emoții imprevizibile: lacrimi, tristețe, surâs, burlesc, fantezie. Râzi până la leșin, zâmbești scrâșnit, rânjești sarcastic. Și nu în ultimul rând, iei parte la un mare act de creație. Vino, vezi, rămâi încântat!

TIMIȘOARA

Mălăele va fi prezent și în Timișoara, dar pe 28 decembrie, la Opera Națională Română, pentru minunatul spectacol „Take, Iake și Cadâr”. La peste şase decenii de la montarea lui Toscani, Horaţiu Mălăele readuce pe scenă cele trei tipologii umane, întrupându-l pe evreul Ianke şi distribuindu-i în rolurile turcului Cadâr şi românului Take pe Răzvan Vasilescu şi pe Mihai Constantin. Alături de cei trei interpreţi principali, din distribuţie vor mai face parte: Dana Dogaru, Adrian Ciobanu, Maria Veronica Vârlan şi Matei Constantin. Scenografia spectacolului i-a fost încredinţată Mariei Miu.

SIBIU

În decembrie, e musai să treci și pe la renumitul Târg de Crăciun din Sibiu, probabil cel mai vestit din țară și cu siguranță cel care a dat startul și pentru alte orașe să-i urmeze exemplul.

Hai în oraș cu glo™

. Vezi și tu care sunt evenimentele din orașul tău pe www.zilesinopti.ro/evenimente-romania/

(18+) gloTM este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.