Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/12/2022
Eat & Drink / Drink

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

Horia Ghibuțiu De Horia Ghibuțiu
Comentarii 10 dintre cele mai tari băuturi din lume Share 10 dintre cele mai tari băuturi din lume
Cele mai tari băuturi


Pentru că decembrie e o lună în care avem multe ocazii în care să ciocnim, vă propun un zornăit de sticle care bat tot în materie de tărie a alcoolului.

Nu încercați această trecere în revistă la voi! Sau faceți-o la intervale sigure, cu martori, pauze de rehidratare și cumpătare! De dragul conversației, iată 10 tării dintre cele mai cele, verificate de experți ca TravelandLeisure.com și TheLiquorStore.com și acompaniate cu citate din înțelepciunea lumii. Le-am pus într-o ordine aleatorie în mod ironic, da? Iată 10 cele mai tari băuturi din lume:

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

1. Everclear (95% alcool), Fabricat în SUA.

Un rachiu american incolor și inodor. E de peste gârlă, dar e ca-n bancul cu ardeleanul: „Ioane, este numai pălincă bună?”. „No, că este și rea!” „Și aia rea cum e?”. „Bună!”.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

2. Absinthe King of Spirits Gold (70% alcool). Fabricat în Cehia.

Cum bine zis-a Oscar Wilde: după primul pahar, vezi lucrurile cum ai vrea să fie. După al doilea, vezi lucrurile așa cum nu sunt. În final, vezi lucurile așa cum sunt, iar ăsta e cel mai oribil lucru pe lume.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

3. Polmos Spirytus Rektyfikowany Vodka (96% alcool). Fabricată în Polonia.

Viața nu e un basm. Dacă-ți pierzi condurul la miezul nopții, cel mai probabil cineva a băut fără măsură.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

4. Balkan 176 Vodka (88% alcool). Fabricată în Serbia.

O vodcă strașnică, extrem de convingătoare cu persoanele timide, care cred că nu știu să danseze. Ba uite că pot!

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

5. Sunset Very Strong Rum (84.5% alcool). Fabricat în St. Vincent.

Acest rom vine din Indiile de Vest. Producătorii recomandă să nu fie consumat simplu. Iar romul a spus atunci: pune repede pe Insta, e amuzant! Dar romul se înșela. Tare!

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

6. Bacardi 151 (75.5% alcool). Fabricat în Porto Rico.

E un rom ambalat într-o cutie sub formă de stingător de incendii, ați prins aluzia. Cu siguranță, alcoolul nu-ți va putea rezolva toate problemele. Dar nici laptele!

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

7. Stroh 160 Rum (80% alcool). Fabricat în Austria.

Gust plăcut, de ierburi și condimente, ideal de consumat în „punsch”, ceea ce merge foarte bine în acest sezon. Să nu uităm că, totuși, consumul de rom înainte de ora zece dimineața, nu te face alcoolic. Doar pirat.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

8. Bruichladdich X4 (92% alcool). Fabricat în Scoția.

O ediție de whisky single malt produsă de o distilerie scoțiană aflată pe o insuliță unde sunt mai multe oi decât oameni. Îmi vin în minte glume cu oi, oameni și băutură, dar niciuna tipăribilă. Mă rog, de fapt, nici nu știu asemenea glume, le-a văzut o cunoștință pe TikTok.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

9. Devil’s Springs Vodka (80% alcool). Fabricată în SUA.

Se împacă binișor cu bere de ghimbir sau cu sucuri de fructe, barmanii apreciază aceată vodkă pentru că e inflamabilă, se pretează la shoturi. Trebuie să fii un pic ciupit ca să compari copilăria cu euforia, deși, cinstit vorbind, de ambele pare să-și amintească toți, mai puțin tu.

10 dintre cele mai tari băuturi din lume

10. Pincer Vodka Shanghai (88% alcool). Fabricată în Scoția.

O vodkă făcută pentru piața chinezească. Băutorii de scotch susțin că se simte în gust o aromă de butoi de stejar. După care poți spune ca domnul nostru Tom Waits: n-am o problemă cu alcoolul. Decât când beau.

Citește aici mai multe articole scrise de Horia Ghibuțiu.

Horia Ghibuțiu s-a născut la Praga, în 1969. Avea să fie adus în ţară la şase săptămâni de la naştere şi lăsat să crească aici. E ziarist din 1990, a lucrat de la presa cotidiană (Tineretul liber, Evenimentul zilei, ProSport, Adevărul) până la ghiduri TV (TVmania) şi reviste lucioase. Scrie la Zile și Nopți, în print și online, la rubrica Eat & Drink.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.