Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2022
Viața Orașului

Extensii Google Chrome pentru utilizarea zilnică în 2022

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Extensii Google Chrome pentru utilizarea zilnică în 2022 Share Extensii Google Chrome pentru utilizarea zilnică în 2022
Extensii Google Chrome pentru utilizarea zilnică în 2022


Google Chrome – motorul de căutare preferat la nivel global!

Lansat în 2008 ca browser de căutare și navigare online pentru principalele sisteme de operare Microsoft, Mac și Linux, Google Chrome a atins la începutul anului 2022 un număr de 3.2 miliarde de utilizatori la nivel global. Acesta se situează pe primul loc ca procent de utilizatori (65.52%), fiind urmat de Safari (18.78%), Edge (4.3%), Firefox (3.16%), Samsung Internet (2.85%) și Opera (2.2%).

Utilizatorii din România preferă Google Chrome într-o proporție de 69.39%, acest browser poziționându-se la mare distanță de Safari (12.52%), Firefox (7.62%), Samsung Internet (3.91%), Opera (2.6%) și Edge (2.38%). Modul de căutare este simplu (în bara de căutare se scrie denumire articolului căutat sau se introduce o adresă URL, de exemplu, https://icecasino.com/ro și apoi se apasă tasta Enter). Pentru a-ți îmbunătăți productivitatea, Google Chrome permite instalarea unor extensii, pe care le poți folosi zilnic.

Sunt utile extensiile pentru Google Chrome?

Atât timp cât extensiile pentru Google Chrome (programe concepute prin intermediul tehnologiilor web, precum Jave Script, HTML sau CSS și care au rolul de a îmbunătăți modul de funcționare a browserului Google Chrome) sunt alese în mod corect, cu siguranță că nivelul de performanță va crește corespunzător.

Extensiile necorespunzătoare au efecte neplăcute asupra experienței utilizatorului, prin acestea numărându-se consumul excesiv de resurse, instalarea programelor de adware, redirecționarea către site-uri care prezintă pericol pentru utilizatori sau colectarea datelor cu caracter sensibil al utilizatorului.

În schimb, atunci când sunt selectate extensiile corecte, browserul va putea fi personalizat de către utilizator, de la reorganizarea căsuței de Inbox și până la filtrarea site-urilor în funcție de conținutul acestora. Utilizatorul poate bloca reclamele care nu îl interesează, își poate configura setările astfel încât să beneficieze de un nivel ridicat al confidențialității în mediul digital sau poate să își accelereze browserul.

Cât de sigure sunt extensiile pentru Google Chrome?

Nu toate extensiile pe care le poți descărca și instala în browserul Google Chrome sunt sigure, cele care intră în categoria extensiilor periculoase având efecte teribile pentru dispozitivul folosit. Printre efectele negative se evidențiază urmărirea jurnalului de logări, paginile care sunt accesate, descărcarea parolelor și a informațiilor cu caracter sensibil sau descărcarea de malware, viruși și adware.

Pentru a verifica dacă o extensie destinată browserului Google Chrome este sigură trebuie ca aceasta să prezinte următoarele elemente de siguranță:

 • Insignă Featured
 • Insignă Dezvoltator Consacrat

Mai mult decât atât, nu trebuie să descarci extensiile din alte surse decât cele verificate (se recomandă descărcarea numai din Chrome Web Store). Trebuie să cauți informații despre producător înainte de a descărca și instala o extensie, să citești întreaga descriere a extensiei, precum și părerile celorlalți utilizatori și să o verifici cu ajutorul Chrome Extension Source Viewer.

Desigur, pentru a te menține întotdeauna în siguranță, un program antivirus reprezintă o altă modalitate de dublare a măsurilor de protecție împotriva descărcării și instalării unor extensii pentru Chrome care te-ar putea expune online.

Extensii pentru Google Chrome ideale pentru utilizarea zilnică în 2022

Personalizarea browserului Google Chrome reprezintă o alegere personală, bazându-se pe nevoile proprii ale utilizatorului. Cu toate acestea, există o serie de extensii care se dovedesc valoroase pentru o multitudine de utilizatori din întreaga lume, așa cum sunt:

 • Grammarly – acesta este un corector destinat îmbunătățirii modului în care scriem online;
 • One Tab – destinat accelerării browserului Chrome (reușește să gestioneze foarte bine memoria folosită de dispozitiv – economisire de până la 95%, reducând și nivelul de încărcare al procesorului CPU);
 • Image Downloader – extensia ideală pentru utilizatorii care obișnuiesc să descarce fotografii de pe paginile pe care navighează online;
 • Google Calendar – recomandat pentru organizarea mai bună a timpului utilizatorului și pentru planificarea activităților zilnice;
 • Smart Mute – perfectă pentru cei care își doresc să “reducă la tăcere” toate ferestrele deschise sau doar anumite tab-uri, inclusiv reclamele care apar în mod automat atunci când accesezi o pagină web.

Alte extensii pe care utilizatorii din mediul digital le consideră utile pentru folosirea de zi cu zi sunt:

 • Click & Clean
 • Last Pass
 • Scribe
 • Fair AdBlocker
 • HTTPS Everywhere
 • Email Finder
 • Stay Focused
 • Pinterest
 • Momentum
 • Earth View

Cele mai descărcate extensii destinate browserului Google Chrome sunt pentru creșterea nivelului de productivitate (24.9%), pentru divertisment (22. 4%), pentru fotografii (19.1%), instrumente pentru dezvoltatori (7.2%), pentru comunicare și interacțiune pe platformele de social media (6.9%) și căutare online (5.8%).

Poți încerca o varietate de extensii pentru Chrome, mai ales că toate pot fi descărcare în mod gratuit. Se estimează că numărul extensiilor disponibile în Chrome Web Store atinge un număr de 188.600 de extensii, fiecare dintre acestea având un anumit număr de utilizatori. Până în acest moment doar 13 extensii au reușit să depășească pragul de 10 milioane de utilizatori.

Printre acestea se numără Google Translate, Adblock Plus, Adobe Acrobat, Skype sau Grammaly. Extensiile pentru Google Chrome îmbunătățesc experiența oferită utilizatorului în fiecare zi, de aceea, alege de fiecare dată acele extensii care îți oferă posibilitatea unei căutări online personalizate!

Extensii Google Chrome pentru utilizarea zilnică în 2022

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută