Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2022
Bărbați de succes Zile si Nopti

David POPOVICI | locul 1 Bărbați de succes 2022

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii David POPOVICI | locul 1 Bărbați de succes 2022 Share David POPOVICI | locul 1 Bărbați de succes 2022
David Popovici


Bărbați de succes | 2022 | David POPOVICI

Locul 1 / 56.751 PUNCTE | new entry

În topul de anul trecut, David Popovici nu a ocupat nicio poziție, asta și pentru că este foarte tânăr, iar cariera sa sportivă a explodat la propriu în 2022. Faptul că acum, la doar 18 ani, el ocupă prima poziție în topul celor mai de succes 10 bărbați din România, este o altă performanță pentru el. În niciun caz nu are averea lui Țiriac și nici cariera sportivă a lui Hagi, dar într-un scurt interval de timp, el a făcut ca lumea întreagă să-și întoarcă privirile admirativ și către steagul României, pe care David l-a purtat tot timpul cu mândrie.

David a început să practice înotul la recomandarea unui medic ortoped, pentru a-și corecta mici deformații ale coloanei vertebrale, iar în scurt timp, a realizat nu doar că se simte mai bine în apă decât cu picioarele pe pământ, dar și că este extrem de talentat. La 10 ani a cucerit primul său titlu național la înot. Acest lucru l-a încurajat și mai mult să urmeze performanța în cadrul acestui sport.

Întâlnirea și începutul colaborării cu tehnicianul Adrian Rădulescu au reprezentat punctul din care au început să apară rezultatele remarcabile.
După o serie de noi recorduri naționale stabilite la categoria sa de vârstă, în 2019, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Baku, a cucerit medalia de aur la 100 m liber, cu record național la categoriile de vârstă de 15, 16, 17 și 18 ani, și două de argint, la 50 și 200 m liber. Încă de atunci, rezultatele sale au intrat în atenția presei.

Însă, în următorul an, din ce în ce mai multă lume începea să înțeleagă că David Popovici era „copilul minune al natației mondiale.”

La 16 ani, în 2020, a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber și 200 m mixt, iar în mai 2021, la Campionatele Europene de la Budapesta, în calificările probei de 100 m liber, a reușit să înoate sub baremul pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 și și-a asigurat prezența în întrecerile olimpice din capitala niponă. Mai mult, înainte de participarea la Tokyo 2020, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David a câștigat titlul mondial la 100 m liber cu un nou record mondial la juniori (47:30). A fost cel mai bun timp al anului, nu doar la juniori.

Nu s-a lăsat îmbătat de acest succes, iar câteva zile mai târziu, s-a calificat în semifinalele probei de 200 m liber, tot cu record mondial. A terminat competiția cu patru medalii – trei de aur (50, 100, 200 m liber) și una de argint în proba de ștafetă 4 X 100 m liber cu echipa României, alături de Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu.

David Popovici

Deja, presa internațională scria despre Popovici folosind titluri precum „Noua Torpilă” sau „Extraterestrul din bazin”. Însă, anul 2022 a fost cel magic pentru David Popovici.

La 17 ani și 9 luni, când era încă junior, a uimit întreaga lume la Campionatele Mondiale de seniori, de la Budapesta. Acolo a devenit al doilea înotător din lume care a câștigat probele de 100 și 200 m liber la aceeași ediție a CM. Până la el, acest lucru s-a mai întâmplat doar o dată în istorie, în urmă cu jumătate de secol, când americanul Jim Montgomery a reușit această performanță la Belgrad.

Nu s-a oprit aici. Deși încă junior, la prima sa participare la Campionatele Mondiale de seniori a devenit primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori și cel mai tânăr campion mondial din istoria natației. În finala de la 200 m liber a reușit cel de-al patrulea timp din istoria înotului mondial, un nou record la juniori.

După ce s-a impus și în finala de la 100 m liber, a devenit primul înotător român din toate timpurile dublu campion mondial. Chiar și dacă s-ar fi oprit aici, ar fi fost suficient pentru a uimi lumea, dar la Campionatele Europene de seniori de la Roma a cucerit titlurile continentale atât la 100, cât și 200 m liber.

Iar comentatorii au rămas stupefiați când au văzut timpul înregistrat în finala de la 100 m liber: 46,86 s – noul record mondial și european la seniori și juniori, noul record al competiției și al 4-lea cel mai bun timp din istorie la această probă.

De asemenea, la 17 ani și aproape 10 luni, a devenit cel mai tânăr sportiv din lume care a coborât sub 47 de secunde la 100 m liber.

înapoi la TOP BĂRBAȚI DE SUCCES 2022

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută