Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2022
Festival Viața Orașului

Proiecții Speciale la Dracula Film Festival 2022

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Proiecții Speciale la Dracula Film Festival 2022 Share Proiecții Speciale la Dracula Film Festival 2022
Dracula FIlm Festival


Cine Concert Nosferatu

Live score by Los Amigos de Los Animales (Spania)


Cred că nu doar cinefilii înrăiți au văzut măcar o singură dată în viață imaginea celebră a lui Max Schreck din filmul „Nosferatu”, din 1922, semnat de F.W. Murnau. Această producție, care a băgat spaima în privitorii ultimului secol și care a devenit un film cult împlinește 100 de ani existență.

Astfel, sâmbătă, după gala de decernare a premiilor DFF 2022 care va avea loc de la ora 19:00, veți putea asista la un concert-eveniment excepțional susținut de 6 muzicieni spanioli, 15 instrumente şi un sistem de sunet quadrafonic care vor nuanța live, printr-o inedită dimensiune audio adăugată, percepția spectatorilor asupra capodoperei „Nosferatu”.

Coupez!

(Franța 2022)

Pentru a înțelege amplitudinea ediției cu numărul zece de DFF de la Brașov vă spun doar atât:

Filmul care a deschis festivalul de la Cannes din acest an va închide DFF din acest an.

O echipă de filmare produce un film cu zombie, atunci când sunt atacați de zombie adevărați. O realizare a lui Michel Hazanavicius, cel care a dat lumii pelicula câștigătoare de Oscar în 2012, The Artist. În rolurile principale sunt Berenice Bejo (The Artist, Le Passe) și Romain Duris (Gadjo Dilo). „Coupez!” a fost nominalizat până acum la premiile de la Festivalul Internațional de Film din Catalunia.

3D la cinema Astra

Producțiile 3D au început să cunoască un succes fabulos cu precădere după lansarea filmului „Avatar” din 2009. Este foarte important să înțelegem că deși „Avatar” este un film 100% comercial, importanța sa asupra artei moderne, cinematografiei și a culturii pop este de necontenit.


În acest an, va apărea și partea a doua a acestei povești gândite de James Cameron. Dar înainte să ne bucurăm de acest nou film trebuie să știți că la Brașov, pe 15 octombrie, de la ora 15:00 va avea loc proiecția în 3D a filmului „Avatar”, fapt care consemnează o premieră pentru Cinemateca Astra.


Totodată, a doua zi va avea loc proiecția animației Minions: The Rise of Gru, tot în format 3D.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.