Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2022
Viața Orașului

Octombrie Horror

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Octombrie Horror Share Octombrie Horror
octombrie


Cred că Brașovul poate fi locul perfect pentru turnarea unui film de groază. Putem face un film cu o acțiune care să se desfășoare doar noaptea în fiecare cartier. „The Ghosts of Șchei”, „Triaj Chainsaw Massacre”, „Creepy Nights in Tractorul” sau „Zombies of Noua” pot fi titluri pe care cu siguranță publicul iubitor de astfel de filme s-ar înghesui să le vadă.

Lăsând gluma la o parte, m-am tot gândit la faptul că, din punct de vedere turistic, Bram Stoker a făcut un mare bine că l-a amplasat pe Dracula la noi în județ. Mulți oameni din alte țări vin aici să vadă castelul Bran, să afle cât mai multe despre adevărul istoric din spatele romanului lui Stoker și mai ales să-și petreacă nopțile cât mai aproape de castel. În realitate, noi, localnicii știm cam cum a stat treaba, dar am înțeles că e foarte important să ne ancorăm în această realitate fictivă pentru că așa se duc numele orașului și zonei noastre mai departe în lume.

Astfel, a fost necesar ca un festival de film cu o tematica horror și fantasy să aibă loc chiar aici.

Dracula Film Festival ajunge în acest an la ediția cu numărul zece, lucru care pare desprins dintr-un film fantasy, mai ales că în ultimii doi ani și jumătate mai toate festivalurile au picat pe capete. Nu și DFF, care a fost printre puținele astfel de evenimente care s-au desfășurat, bifând toate cerințele statului pentru a putea funcționa.

Ediția din acest an este una specială din multe puncte de vedere. Pe lângă aniversarea a zece ediții consecutive, DFF 2022 oferă publicului filme în premieră națională, o serie de sesiuni de Q&A, o lansare de carte, o proiecție 3D, o premieră pentru Cinema Astra plus multe alte lucruri la care puteți lua parte în cele trei săli de proiecție: Astra, Patria și Reduta. Vă invit să răsfoiți revista pentru a afla toate detaliile necesare pentru a vă bucura de multitudinea de proiecții din cadrul DFF 2022.

Sunt Vlad Copilu și vă urez să aveți un octombrie fantastic, horror…

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.