Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/10/2022
Educație

De Ziua Educației, Fundația Comunitară Iași a lansat ediția a 12-a a Fondului de Burse FCI pentru tinerii cu rezultate deosebite la învățătură

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii De Ziua Educației, Fundația Comunitară Iași a lansat ediția a 12-a a Fondului de Burse FCI pentru tinerii cu rezultate deosebite la învățătură Share De Ziua Educației, Fundația Comunitară Iași a lansat ediția a 12-a a Fondului de Burse FCI pentru tinerii cu rezultate deosebite la învățătură
Fondul de Burse FCI


Astăzi, 5 octombrie 2022, de Ziua Educației, Fundația Comunitară Iași a lansat a-XII-a ediție a Fondului de Burse, o ediție bazată pe reconectare și susținere activă. Fondul de burse al Fundației Comunitare Iași, alături de donatorii programului, sprijină tinerii cu rezultate deosebite la învățătură.

Programul de burse este destinat atât elevilor, cât și tuturor persoanelor care doresc să sprijine educația unui tânăr. Pentru a aplica la această bursă, elevii au cel puțin media 9 în anul școlar anterior, iar venitul pe membru de familie nu depășește 1400 lei în ultimele 3 luni.

Fondul de Burse FCI se adresează elevilor din clasele V-XII, din municipiul Iași, care se implică activ în activități școlare și extrașcolare. Bursele sunt oferite de către companiile ieșene sau de persoanele care își doresc să ajute tinerii să se dezvolte armonios. Donatorii pot alege să se implice singuri sau împreună cu prietenii și colegii, contribuind cu o bursă anuală în valoare de 2.500 de lei.

Timp de un an, donatorii își călăuzesc bursierii și le oferă resursele financiare necesare pentru a le facilita educația, pentru a le nutri pasiunile și a închega noi cunoștințe. Elevii care se încadrează în criteriile de eligibilitate pot aplica la programul de burse până pe data de 24 octombrie, ora 16, completând formularul
https://forms.gle/9PBVRCkSRH4SwxZJ9, iar începând cu luna noiembrie aceștia pot face parte din grupul bursierilor ai Fundației Comunitare Iași.

Donatorii interesați de programul de burse pot obține mai multe informații de pe site-ul oficial al Fundației Comunitare Iași sau luând legătura cu coordonatorul fondului, Corina Carp – telefon: 0770.430.390
***

Fundația Comunitară Iași

Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași care își dorește să dea încredere tinerilor străluciți că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de susținători și mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investește în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Susținătorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.