Sport si sanatate! Ne putem gandi la ceva ce vine de foarte departe, in timp: “Mens sana in corpore sano” (Juvenal) sau la ceva care si-a pierdut orice semnificatie in comunism, din cauza utilizarii porpagandistice abuzive. Poate fi doar o lozinca, un slogan de publicitate.
Dar poate fi si Aria! Aria sportului si a sanatatii! De fapt, chiar este o realitate de foarte mult timp, de cand cel mai mare complex medical-sportiv din Sibiu si-a extins, diversificat si rafinat functiunile.
Sportul inseamna, in mod traditional, sanatate cu conditia ca excesele sau accidentarile, bata-le vina, sa fie evitate. Daca sportul se asociaza cu dureri, traumatisme, probleme medicale sau chiar infirmitati, nu este prea sanatos. Pentru ce nu poate fi evitat, exista medicina reparatorie si de recuperare DAR foarte multe probleme pot fi evitate. Asa ca, ce-ar fi sa n-ajungem aici!
O ora de efort intens in bazinul de inot sau in sala de sport nu reprezinta, automat garantia sanatatii. Reteta completa: alimentatie sanatoasa, incalzire eficienta pentru efort si recuperare adecvata dupa efort. Centrul Aria ofera in acest moment solutiile si conditiile optime pentru sport si sanatate. Noul restaurant din complex are o oferta construita pe principii alimentare sanatoase si produsele inglobeaza elemente nutritive consacrate in lumea sportului modern. Bazinul de inot, zona de divertisment acvatic, sala de fitness si salile de activitati in grup asigura dotarile si confortul necesar pentru activitati sportive foarte diverse si intense.
Dupa efort, pulsul si organismului pot sa revina la parametri optimi in Centrul SPA. Nu doar sportivii de performanta au nevoie de refacere. Chiar si dupa un efort de intensitate medie acidul lactic și alte reziduuri acumulate in exces in tesuturile musculare trebuie eliminate iar circulatia sanguina trebuie stimulata, pentru un aport suplimentar de oxigen la nivel celular.
In concluzie, merita sa ramanem in ARIA sportului si a sanatatii! Atat pentru antrenamente mai intense si mai eficiente, cat si pentru confortul psihologic, care permite o adaptare mai buna la efort pe termen lung.
Rubrică susținută de