Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2022
Zile si Nopti

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia. Share GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.


GREEN HOURS LIVE(S) este un proiect multimedia participativ, care urmărește să refacă arhiva și memoria colectivă ale unuia dintre cele mai iubite spații culturale din București: Green Hours (Jazz Cafe & Teatrul LUNI). În acest sens, în lunile septembrie și octombrie, căutăm povești, obiecte, istorii personale și alte materiale de arhivă legate de Green Hours pe care să le includem într-o instalație artistică, sub forma unui parcurs expozițional. Proiectul Green Hours Live(s) este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022. 

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.

Green Hours e mai mult decât un simplu spațiu artistic. Este o istorie vie, strânsă în 28 de ani de activitate, formată în primul rând din oamenii care au făcut acest loc să existe, artiști, spectatori sau colaboratori, dar și din muzica, spectacolele, expozițiile, lucrările, amintirile, mărturiile, obiectele, decorurile sau recuzita, toate acele momente care au încăput în spațiile Green Hours. Apărut ca o necesitate pentru scena culturală românească, Green Hours este un spațiu iconic, al începuturilor, deschizător de drumuri, pionier pentru creație și experiment teatral și muzical, un spațiu care a reușit să marcheze viețile celor care au trecut pe aici. 

GREEN HOURS LIVE(S), proiectul inspirat de acest loc magic, va aduna sub forma unui parcurs-expoziție poveștile și istoriile personale ale celor care sunt legați emoțional și profesional de acest spațiu cultural. Inițiat de Cinty Ionescu, designer video care a debutat în teatru la Green Hours și inspirat de arhiva proprie, GREEN HOURS LIVE(S) este dezvoltat de o echipă artistică formată din câțiva dintre numeroșii oameni conectați cu istoria Green Hours: dramaturgul Peca Ștefan, muzicianul Mihai Iordache, graficianul Mihai Păcurar și agentul de artă Elvira Lupșa. 

Spunem împreună povestea Green Hours! Până la jumătatea lunii octombrie, artiștii și publicul care au luat la un moment dat contact cu fenomenul Green Hours sunt invitați să contribuie la arhiva care va sta la baza realizării acestui proiect imersiv. Poveștile, testimonialele și istoriile personale pot fi sub formă de înregistrări audio sau video, obiecte, afișe, amintiri și mărturii scrise cât și orice alte elemente de arhivă, relevante pentru istoria Green Hours. 

Dacă ai un astfel de material și îți dorești să apară în expoziție, trimite-l până pe 15 octombrie, urmând acești pași:

  • Toate materialele electronice se încarcă aici:  

 

  • Dacă deții o amintire în format fizic trimite un e-mail pe adresa greenhourslives@gmail.com în care să notezi câteva informații despre subiect și, ideal, o fotografie a acestei amintiri.

Arhiva astfel strânsă va fi prelucrată și transpusă într-un parcurs instalație multimedia la Green Hours, pe Calea Victoriei 120. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 octombrie – 13 noiembrie 2022. 

Urmărește Green Hours Live(s) pe Facebook sau Instagram

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută