Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/09/2022
Artă & Cultură / Performing arts

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 12-18 septembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 12-18 septembrie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 12-18 septembrie
Bucuresti aLive


BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 12-18 septembrie

O femeie singură | teatrul de Artă București

Marți, 13 septembrie, de la ora 19:00, se joacă O femeie singură, de Dario Fo și Franca Rame, în regia lui Daniel Grigore-Simion, cu Andreea Bibiri în rolul principal. Semnătura celebrilor dramaturgi italieni, doi dintre cei mai cunoscuți actori și activiști politici ai Italiei, este definită ptin curajul asumării convingerilor și angajamentului față de probleme politice și sociale și implicarea în numeroase controverse cu statul, poliția, cenzura, televiziunea și Vaticanul. Spectacolul s-a bucurat de premiul pentru Cea mai bună interpretare feminină, la Festivalul Național de Comedie de la Galați, 2017 „O femeie singură” este despre cum e să fii prizonier în propria viață. Schimbarea pare înspăimântătoare. Aparent imposibilă. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

A douăsprezecea noapte | Teatrul Mic

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 12-18 septembrie

„Dacă muzica e hrana dragostei, cântați-mi…”, așa deschide Orsino faimoasa piesă a lui Shakespeare – A douăsprezecea noapte, de William Shakespeare, în regia Nonei Ciobanu, vineri, 16 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Mic. Naufragiată în Iliria împreună cu fratele ei, de care este separată, Viola, travestită în băiat, îl iubește în taină pe Orsino, cel înamorat fără speranță de Olivia, care se îndrăgostește instant de personajul pe care îl interpretează Viola. Distribuție:  Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Valentina Popa, Alexandru Voicu, Oana Albu, Radu Zetu, Marian Olteanu, Andrei Brădean, Oana Pușcatu. Bilet: 20/50 lei (bilet.ro).

Figuri ale cinematografiei spaniole |  Grădina Casei Filipescu-Cesianu

 

Sâmbătă, 17 septembrie, începe cea de-a cincea zi a Festivalului Figuri ale cinematografiei spaniole, organizat de Ambasada Spaniei la Bucureşti, un ciclu format din şase filme spaniole, reprezentative pentru cinematografia țării. De la ora 20:00, în grădina Casei Filipescu-Cesianu, urmărim Chico și Rita (Javier Mariscal, Tano Errando, Fernando Trueba, 2010). Chico, un tânăr pianist cu vise mari și Rita, o cântăreață frumoasă, cu o voce extraordinară, pornesc împreună într-o călătorie a tradiției baladei latine, uniți de muzică și de dorința unei povești de dragoste. În rolurile principale: Eman Xor Oña, Limara Meneses și Mario Guerra. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Casting pe Broadway | Teatrul în Culise

casting pe broadway

Un musical legendar se joacă acum pe scena Teatrului În CuliseCasting pe Broadway, în regia lui Cristian Bajora, sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 19:00. Spectacolul are la bază vieți, experiențe și emoții reale. Vechea poveste a artistului care participă la castinguri și audiții cu speranța că va prinde un loc pe scenă. Dansatori și actori care încearcă să se facă văzuți, auziți și respectați. Cei 13 dansatori cu background-uri foarte diferite se luptă în mișcări de dans pe scena unui teatru din New York cu speranța că îl vor impresiona pe regizor și vor obține rolul din spectacol. Competiția fiind strânsă, tensiunea dintre participanți crește treptat și dezvăluie poveștile intime ale celor care au ales să trăiască pe scenă. Distribuție: Bogdan Iacob, Andreea Maletici, Filip Popa, Otilia Panainte, Iulia Rusu, Alexandra Corlan, Alexandru Cruceru, Cristiana Ioniță, Alexandra Stroe, Maria Grosu, Vlad Pelin, Andreea Balica, Mihnea Crăciunescu și Valentina Boldurescu. Bilet: 50 lei (mystage.ro).

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.