Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/07/2022
Eat & Drink / Drink

Unde bem Bubble Tea în București?

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii Unde bem Bubble Tea în București? Share Unde bem Bubble Tea în București?
Bubble Tea


Remarcându-se prin gustul său unic și autentic, bubble tea, cunoscut și ca boba tea, ceai de lapte sau ceai de tapioca, este o băutură originară din Taiwanul anilor ‘80, ajunsă faimoasă ulterior pe întreg continentul asiatic, atât pentru aromă, cât și pentru aspectul său inedit.

Acesta are la bază ceai verde sau negru, care se îmbină cu lapte condensat sau iaurt și, în final, se îndulcește cu siropuri de fructe sau miere.

Remarcându-se prin gustul său unic și autentic, bubble tea, cunoscut și ca boba tea, ceai de lapte sau ceai de tapioca, este o băutură originară din Taiwanul anilor ‘80, ajunsă faimoasă ulterior pe întreg continentul asiatic, atât pentru aromă, cât și pentru aspectul său inedit. Acesta are la bază ceai verde sau negru, care se îmbină cu lapte condensat sau iaurt și, în final, se îndulcește cu siropuri de fructe sau miere.

Cum se diferențiază de restul băuturilor?

Simplu: prin adaosul perlelor de tapioca (jeleuri sau perle din suc natural de fructe) care, în combinație cu aromele exotice, creează o experiență cremoasă și extrem de gustoasă. Pe cât de exotic sună, tapioca nu este decât o substanță din amidon care ia forma unor perle albe, fiind obținută din manioc (plantă tropicală) și utilizată cu precădere în deserturi. În ceea ce privește denumirea sa, nu este un secret (sau o surpriză) faptul că Bubble Tea sugerează chiar modalitatea de preparare a ceaiului prin agitare și, totodată, bulele de oxigen din băutură.

Dincolo de gustul și aspectul său special, la nivel simbolic, bubble tea-ul poate fi privit drept un mijloc care a determinat contopirea mai multor culturi – în timp ce în Statele Unite ale Americii băutura este reprezentativă culturii asiatice, putând fi interpretată ca un fel de omagiu adus stilului de viață al acestora, în China este oferită în semn de mulțumire și recunoștință unei persoane dragi.

Apărut nu de mult pe piața din România, bubble tea putând fi găsit la început în doar câteva locuri cheie din țară, Capitala se poate lăuda astăzi cu un număr în continuă creștere de locuri în care faimoasa băutură poate fi testată.

bubble tea

Yummy Bubble Tea

Strada Jules Michelet 1

Povestea ceainăriei Yummy Bubble Tea a început relativ recent, respectiv în toamna anului trecut, moment în care, ajuns pe strada Jules Michelet, la numărul 1, printre străduțele aglomerate, pitit, undeva la colț de stradă, găsești întâmplător câteva pahare zâmbitoare lângă logo și te întrebi nedumerit – „Oare care e faza?”
Intrat în ceainăria micuță, friendly și cu oameni zâmbitori, vei descoperi un întreg univers – de la bubble tea clasic, cu cocos, matcha, peppermint sau cu diferite fructe, băutura poate fi adaptată gustului fiecăruia, meniul dispunând de o selecție generoasă de arome.

bubble tea

Zebra Cat

Strada Tache Ionescu 8A

Zebra Cat sau unul dintre cele mai faimoase locuri unde poți bea bubble tea în București. Atrăgând atenția asupra sa în primul rând datorită logo-ului colorat care ilustrează o pisică zâmbăreață foarte lovable, motivele care stau în spatele cozilor de aici sunt cât se poate de simple – locația centrală și cool, personal prietenos și, cel mai important, meniul extrem de variat, care îți va îngreuna negreșit decizia.
Ingredientele folosite de cei de la Zebra Cat sunt naturale și fresh, iar ceaiurile sunt importate din Japonia sau Thailanda, pentru o experiență cât mai autentică. Totodată, perlele de tapioca provin din Taiwan, iar piureurile ssunt 100% din fructe, congelate sau uscate. Acai Latte, Matcha sau Black Sesame sunt doar câteva dintre numeroasele variante pe care le poți încerca aici.

bubble tea

Bubble T

Bulevardul Gheorghe Duca 1

Cu o istorie ceva mai veche, Bubble T este un coffee shop micuț din zona Gării de Nord, unde dincolo de bubble tea, poți găsi de la Matcha Tea Latte, smoothies sau fresh-uri, până la mai multe sortimente de limonadă.
Deși atunci când vine vorba de boba tea, sortimentele nu sunt la fel de numeroase precum cele de la Zebra Cat, dacă te afli în gară, ești pe fugă și vrei să încerci ceva nou, gustos și la un preț accesibil, aici poți găsi bubble tea clasic, cu espresso, caramel, fructe etc. Totodată, în funcție de preferințe și disponibilitatea aromelor, cei de la Bubble T pot crea pentru tine o băutură personalizată.

P.S.

Pentru iubitorii de bubble tea care urmăresc să testeze toate variantele din București, pentru a o descoperi pe cea mai bună, băutura poate fi încercată și în alte mici ceainării sau cafenele din Capitală, precum: Tea Touch Bubble Tea, Chaya Boba Tea, Butterfly Coffee sau Tapi Tea.

Galerie imagini

Share

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută