Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/06/2022
Lifestyle / Arhitectură & Design

Amenajezi un spațiu din locuință? Iată ce ai putea pune la loc de cinste

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Amenajezi un spațiu din locuință? Iată ce ai putea pune la loc de cinste Share Amenajezi un spațiu din locuință? Iată ce ai putea pune la loc de cinste


Amenajarea unei locuințe pe gustul tău aduce mai multe provocări decât te-ai așteptat, cu siguranță. Și discutăm mai puțin de partea de construcție, de care se ocupă oameni specializați, și mai mult despre amprența pe care tu ți-o lași asupra încăperilor și felul în care reușești să le amenajezi pe gustul tău. Mereu poți avea varianta unui designer de interior, însă locul trebuie să aibă și câteva elemente personale. Vrei rame foto? Include-le în zona mobilierului. Ești fan al plantelor? Aranjează-le în așa fel încât să fie parte integrantă din ansamblu. Luăm lucrurile pe rând și îți oferim câteva ponturi de accesorii care să îți îndulcească priveliștea de acasă.

Rame foto

Citește și:

Când vine vorba de lifestyle, fiecare are propria rețetă a succesului. Acest lucru este cu atât mai potrivit, cu cât gusturile diferă. Dacă amintirile printate reprezintă pentru tine un element important și îți oferă o stare de bine, cu siguranță vei pune aceste amintiri la loc de cinste. Ai, de obicei, varianta unui living, posibilitatea de a face un colaj drăguț pe hol sau chiar un tablou impresionant în camera de zi sau dormitor. În funcție de caz, poți alege o ramă foto care să atragă atenția și să fie modernă sau poate una vintage, în acord cu stilul întregii locuințe.

Plante și verdeață

Puțină viață care să mai ofere și oxigen proaspăt cu siguranță nu strică nimănui. Mai mari sau mai mici, plantele vin la pachet cu responsabilitatea de a le îngriji, dar și cu beneficiile estetice pe care le cunoaștem. Mai mari, mai mici, la fereastră sau în colțul camerei, alege ce se potrivește mai bine cu întreaga încăpere, dar și cu gusturile tale.

Varianta modernă în direcția aceasta este un terariu, care combină plantele și vietățile, într-o combinație reușită, așezată într-un mini-acvariu cu forme variate. Un astfel de ecosistem este nivelul următor, mai avansat, la capitolul natură prezentă chiar în locuință.

Cozy și pufos

Covor gros și moale? O dorință pe care o au mulți atunci când stau în living sau chiar când se dau jos din pat, la primele ore ale dimineții. Nimic nu se compară cu o astfel de relaxare, accesibilă și deseori tratată cu o oarecare indiferență. Covoarele sunt parte integrantă a unei camere și trebuie să fim atenți la cum se potrivește, la cum se curăță și la dimensiuni. Totuși, trebuie să luăm în considerare și textura. S-ar putea să fie un răsfăț neașteptat. Iar dacă vrem să supralicităm, la acest capitol putem include și păturile pufoase sau pernele care completează atmosfera zen.

Cărți

Poate de prea multe ori folosite doar de design, volumele frumos legate sunt un alt element pe care să îl folosim fără frică pentru accesorizarea mobilierului sau încăperii în general. Dacă ai în posesie volume mai vechi cu pagini poate îngălbenite ale celebrilor autori internaționali, nu te feri să le expui la vedere. Au farmecul lor aparte și dau acea notă de clasic ce s-ar putea potrivi în majoritatea amenajărilor gândite pentru living. Ai cărți de bucate? Poate le aranjezi un loc doar al lor în bucătărie. Totul va părea delicios chiar dinainte să începi să gătești.

Un accesoriu neașteptat

Cum ar fi să ai în living un superb balansoar, pe care să îl poți „exploata” cu o carte foarte interesantă și o cană de cafea aburindă alături? Nimic mai simplu. Ai varianta de balansoar cu suport, care nu trebuie ancorat prin modalități complicate. Pur și simplu se asamblează și se așază în locul dorit. Pentru că… De ce nu?

Confortul și utilitatea unei locuințe sunt date și de accesoriile folosite. Acele mărunțișuri puse în locuri strategice. Chiar dacă acum mergem mai mult pe direcția minimalistă, cu mai puține lucruri decât aveau, de exemplu, bunicii noștri (bibelouri, mileuri, pahare în vitrină, etc.) avem ocazia să compensăm prin armonie și creativitate. Casa noastră este locul în care trebuie să ne simțim extraordinar și să regăsim elemente care ne sunt dragi și care spun o poveste ce încă este în plină desfășurare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.