Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2022
POP-UP STORiEs Lifestyle

POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii – Poveşti de cuplu fără happy-end

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii – Poveşti de cuplu fără happy-end Share POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii – Poveşti de cuplu fără happy-end


Preţul celebrităţii – Poveşti de cuplu fără happy-end

În aceşti ultimi doi ani în care pandemia a făcut ravagii, rata divorţurilor a crescut pe ambele ţărmuri ale Atlanticului cu aproape 150%.

Este o realitate greu de perceput în afara propriilor noastre bule, altfel decât prin intermediul cazurilor cuplurilor celebre care s-au destrămat în această perioadă, mai ales a celor care păreau a fi extrem de solide, precum Melinda şi Bill Gates (27 de ani de căsnicie), Olivia Wilde şi Jason Sudeikis (10 ani petrecuţi ca familie cu doi copii) sau Lisa Bonet şi Jason Momoa (16 ani împreună, în ciuda diferenţei de vârstă între „Aquaman” şi mama lui Zoë Kravitz). Bani, faimă, carieră, toate împărtăşite în cuplu… ce ar putea să le explice divorţul? Paradoxal, de cele mai multe ori, tocmai unul sau altul dintre aceste ingrediente definitorii pentru succes reprezintă cauza diluţiei unui parteneriat ajuns altfel, aparent, la maturitate.

POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii - Poveşti de cuplu fără happy-end

Melinda şi Bill Gates

Divorţurile în multiversul Pop culture, întotdeauna mediatizate intens, au suscitat în permanenţă un interes nemaipomenit din partea fanilor, întrucât reprezintă breşe unice prin care publicul larg poate arunca o privire mai puţin controlată de către PR-işti asupra trăsăturilor de caracter reale ale celor care le-au devenit modele prin intermediul produselor culturale. Cât despre industrie, fie ea cinematografică sau muzicală, acestea reprezintă un test al popularităţii vedetelor respective, care poate în final să îngroape sau să relanseze o carieră.

Defăimarea, privarea de faimă, deteriorarea imaginii… aceasta e miza conflictului – prelungit cu 5 ani după pronunţarea divorţului, intentat pe motiv de violenţă domestică – între Amber Heard şi Johnny Depp, care continuă în clipa de faţă să fie un subiect foarte fierbinte. Cine îşi va „repera” onoarea va fi reprimit în sistem şi cine nu… asta rămâne de văzut. Pentru moment, pare că sunt şanse nule ca Depp, etichetat ca „wife beater”, să mai joace vreodată în Piraţii din Caraibe, dar nici actriţa remarcată în Aquaman şi The Danish Girl nu e prea sigură de viitorul ei la Hollywood, dată fiind multitudinea de reacţii nefavorabile stârnite de ultimele ei prestaţii în faţa judecătorilor.

POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii - Poveşti de cuplu fără happy-end

Amber Heard şi Johnny Depp

Poveşti de dragoste cu năbădăi terminate la tribunal (de obicei, prin înţelegeri extrem de costisitoare) se consumă de când e lumea în cuplurile celebre, indiferent că e vorba despre Prinţesa Diana şi Charles, Ivana şi Donald Trump, Mackenzie şi Jeff Bezos ori Juanita şi Michael Jordan, însă, fără discuţie, cele mai vânate de către amatorii de picanterii sunt cuplurile de staruri ale scenei sau ecranului. Cu aproape 50 de ani în urmă se consumau divorţurile răsunătoare dintre temperamentalii Richard Burton şi Elizabeth Taylor, Elvis şi Priscilla Presley (infidelitatea Priscillei), Ike şi Tina Turner (Tina, victimă a abuzurilor domestice), dar înaintea acestora, în anii ’60, nu mai puţină vâlvă făcuse, de exemplu, divorţul dintre Frank Sinatra şi Mia Farrow pe motiv de diferenţă de vârstă (ea 21, el 50) sau cel intentat de Mel Ferrer lui Audrey Hepburn, bănuită că l-ar fi înşelat cu Albert Finney la filmările pentru Two for the Road.

POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii - Poveşti de cuplu fără happy-end

Richard Burton şi Elizabeth Taylor

Dependenţa de droguri, aventurile extraconjugale, violenţa domestică sau gelozia profesională au continuat să facă victime spre finele secolului trecut printre cupluri ce aveau deja în spate ani buni de convieţuire: Carrie Fisher şi Paul Simon, Anjelica Huston şi Jack Nicholson, Courteney Cox şi Michael Keaton, Brooke Shields şi Andre Agassi.

Mai târziu, în secolul XXI, balanţa între căsătoriile şi divorţurile celebrităţilor înclină evident înspre… „diferenţele ireconciliabile” de caracter. Tonul l-a dat cuplul Meg Ryan-Dennis Quaid, după ce s-a zvonit în 2000 că adorabila actriţă din When Harry Met Sally ar fi ieşit în decor cu Russell Crowe, când filmau Proof of Life, dar încă nu e clar dacă acesta a fost motivul divorţului de starul lui Great Balls of Fire, cu care părea că formează un cuplu de Rom-Com. La câteva luni după aceea, tabloidele au avut din nou subiecte, mai întâi datorită rupturii dintre Tom Cruise şi Nicole Kidman, determinată de apartenenţa megastarului din M:I la scientologie (Katie Holmes avea să fie următoarea victimă a „bisericii” lui Tom), şi, ulterior, din cauza bălăcărelilor terminate cu un divorţ de mahala dintre Kim Basinger şi Alec Baldwin.

Din 2005 au urmat, cu regularitate anuală, divorţurile în cuplurile Uma Thurman-Ethan Hawke, Denise Richards-Charlie Sheen, Reese Witherspoon-Ryan Phillipe, Madonna-Guy Ritchie… şi aici ne oprim un pic, fiindcă icon-ul Pop, care-l luase de bărbat pe cineastul britanic cu 8 ani în urmă, a declarat nonşalantă, după divorţ că mariajul „n-a fost ceea ce credeam eu c-o să fie”.

Ceva asemănător avea să spună după divorțul ei din 2010 şi Jennifer Lopez: „Am ştiut de foarte devreme că n-o să meargă… nu era visul pe care îl speram.” Asta, în condiţiile în care starurile Latino J-Lo şi Marc Anthony se cunoscuseră pe Broadway în ’98 şi colaboraseră des până când relaţia lor s-a oficializat, ba chiar a prins viaţă pe ecrane în El Cantante în 2007.

Imense surprize au fost apoi divorţurile din 2009-2010 în cazul a două cupluri extrem de sobre, Susan Sarandon – Tim Robbins şi Robin Wright – Sean Penn, după mulţi ani de căsnicie şi în pofida existenţei unor momente tumultuoase în viaţa lor, dar, de exemplu, separarea lui Téa Leoni de David Duchovny n-a fost chiar un şoc, deşi erau şi ei de 17 ani împreună, şi asta din cauza insuccesului actorului din X-Files de a-şi trata… dependenţa de sex.

La fel, eşecul cuplului Demi Moore-Ashton Kutcher era previzibil. După ce şi-a înşelat soţia cu 15 ani mai în vârstă, Kutcher şi-a refăcut apoi viaţa cu Mila Kunis, în timp ce Demi s-a consolat cu… ea însăşi.

Infidelitatea a fost şi cauza separării lui Jennifer Garner de Ben Affleck. Trei copii n-au fost suficienți ca relația să continue după ce Affleck a avut o aventură cu dădaca progeniturilor. Tot o aventură cu bona a produs şi ruptura între Gavin Rossdale, liderul trupei Bush, şi Gwen Stefani, vocalista de la No Doubt, ce se cunoscuseră în anii ‘90, când ea cânta în deschiderea concertelor lui Gavin. În 2014, după 12 ani de căsnicie, aveau şi ei tot 3 copii şi păreau un cuplu indestructibil. N-a fost să fie!

Mai complicat stau lucrurile în cazul Angelina Jolie-Brad Pitt, cuplu ale cărui avataruri casnice au fost ‘talk of the town’ la vremea lor, datorită intrării în ecuaţie a divorţului lui Jennifer Aniston de Justin Theroux.

Angie i-l furase pe Brad lui Anniston, prima soţie, la filmările la Mr. & Mrs. Smith din 2005 şi tot ea i-a intentat divorţ starului din Se7en în 2017, acuzându-l că ar avea un comportament abuziv faţă de unul dintre cei 6 copii ai lor. Jen şi Justin s-au cunoscut la comedia Tropic Thunder, în 2008, s-au regăsit apoi în Wanderlust, după care a urmat o prelungă logodnă şi pusul pirostriilor în 2015, iar la doar 2 ani şi ceva de nuntă au divorţat. Încă prieteni, Brad şi Jennifer sunt acum liberi şi poate vor reveni la un parcurs comun, cine ştie?

POP-UP STORiEs | Preţul celebrităţii - Poveşti de cuplu fără happy-end

Angelina Jolie și Brad Pitt

Pe platourile de filmare sau în studioul de înregistrări, la petreceri mondene sau prin calcule de PR, aventuri amoroase între vedete continuă să se nască în fiecare an puzderie, dar puţine rezistă şi ajung să se stabilizeze sub forma unei relaţii mature, greu erodabile. Iar cele care se fac ţăndări şi au drept protagonişti celebrităţi din multiversul Pop culture vor continua să pigmenteze şuetele estivale cu prietenii alături de care ne petrecem vacanţa.

Că n-om discuta serile pe terasă de metafizica florilor lui Van Gogh sau despre actul doi din Lohengrin, nu? Cu un pahar în faţă parcă-i mai digerabil un schimb de păreri despre Gwyneth Paltrow şi Chris Martin, Melanie Griffith şi Antonio Banderas sau despre Scarlett Johannson şi Ryan Reynolds, căsătoriţi şi ei timp de vreo doi ani înainte de a divorţa şi a deveni Black Widow şi Deadpool.

The end? Nu, mai degrabă… va urma!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută