Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/01/2021
Lifestyle POP-UP STORiEs

‘Scandalosul’ JOHNNY DEPP… de pe ecran în tabloide

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ‘Scandalosul’ JOHNNY DEPP… de pe ecran în tabloide Share ‘Scandalosul’ JOHNNY DEPP… de pe ecran în tabloide


Au trecut 30 de ani de când un june rebel talentat şi hipersensibil câştiga inima unei frumoase fete în comedia romantică muzicală Cry-Baby realizată de John Waters, iar un umanoid cu mâini-foarfece se îndrăgostea de o adolescentă din suburbii în Edward Scissorhands al lui Tim Burton.

Ambele roluri erau interpretate într-un mod remarcabil de Johnny Depp, actor a cărui existenţă rămâne jalonată de poveşti de dragoste ieşite din comun, indiferent că ele s-au consumat pe ecrane – cu Mary Stuart Masterson în Benny & Joon, Angelina Jolie în The Tourist, Charlize Theron în The Astronaut’s Wife ori Juliette Binoche în Chocolat – sau în viaţa reală, unde lista sa de aventuri şi relaţii amoroase le include, printre altele, pe Winona Ryder, Sherylin Fenn, Jennifer Grey, Kate Moss, Vanessa Paradis şi, din 2009, de la filmările la The Rum Diary, pe Amber Heard, actualmente şi ea o supervedetă datorită rolului Mera din blockbusterele DC Aquaman şi Justice League. Doar că timpul s-a scurs, pasiunea s-a stins încet-încet, iar Amber, susţinând că “a fost agresată verbal şi fizic” de către Johnny, a cerut divorţul. Pe care l-a obţinut în ianuarie 2017, la pachet cu 7 milioane de dolari, referitor la care a promis că îi va dona în scopuri caritabile. Părea că apele s-au liniştit şi că fiecare îşi va vedea de propriile filme în beneficiul legiunilor personale de fani…

JD

Johnny Depp – ‘Jack Sparrow’ Moments:

Când Johnny Depp, care venea după succesele de box-office Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales şi Crima din Orient Express, a primit însă unul din rolurile principale în spin-off-ul din 2018 la Harry Potter, Animale fantastice: Crimele lui Grindelwald, tabloidul britanic The Sun a reacţionat printr-un articol dur având titlul “Gone Potty: Cum poate JK Rowling să fie “cu adevărat fericită” cu distribuirea lui Johnny Depp, un wife beater, în noul ei film Fantastic Beasts?”.

Ultragiat de acuzaţiile de violenţă domestică, excentricul actor a dat în judecată ziarul pentru calomnie dar în noiembrie 2020… a pierdut procesul, judecătorul considerând că 12 din cele 14 incidente casnice puse în discuţie s-au întâmplat chiar aşa cum au fost reclamate. După cum era de aşteptat, verdictul a fost primit cu o bucurie imensă de ONG-urile care luptă împotriva abuzurilor de acest gen şi crâncen înfierat de puzderia de admiratori ai lui Depp. Cât despre producătorii francizei, Warner Bros., aceştia s-au trezit cu un tăciune arzător în palme fiindcă Fantastic Beasts 3 se afla într-o fază avansată a producţiei şi urma sa fie lansat anul viitor.

Decizia a fost de a-l concedia pe starul Piraţilor din Caraibe ca urmare a deserviciilor de imagine aduse de bălăcăreala publică de final din sala tribunalului – ce a durat 16 zile – dintre acesta şi Amber Heard, despre care se presupunea că va fi la rândul ei trasă pe dreapta de studiouri din următorul Aquaman (nu s-a întâmplat însă acest lucru, cel puţin până acum).

JD

“Johnny Depp & Amber Heard: The Truth and Timeline of the Case”:

În primăvara asta, mai exact pe 3 mai 2021, va începe un nou proces, deschis de această dată de către Johnny Depp în Virginia, prin care pretinde de la Amber Heard 50 de milioane de dolari pentru defăimare (se referă la textul actriţei publicat de The Washington Post care l-ar fi costat profesional revenirea în rolul lui Jack Sparrow), numai că vedeta feminină a noii adaptări a romanului lui Stephen King, The Stand – lansat în streaming acum, în ianuarie, şi în Europa -, a contraatacat prompt, cerându-i exact dublul sumei. Nasol este că, dincolo de orice ar putea decide juriul american referitor la acest episod din viaţa sa privată, nici în plan profesional Johnny Depp nu stă tocmai pe roze cu box-office-ul întrucât ultimele lui trei filme din afara ‘Wizarding World’ (The Professor, City of Lies şi Waiting for the Barbarians) au avut toate la un loc încasări globale de sub un sfert din salariul lui pentru Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides(!) iar demisia forţată din Animale fantastice – seria urmează să mai conţină încă trei filme, cu Mads Mikkelsen în locul lui Depp – nu va putea fi compensată de premiera în februarie a dramei biografice Minamata, chiar dacă îl interpretează într-un mod impresionant pe fotograful W. Eugene Smith, cel care a documentat efectele otrăvirii cu mercur în comunităţile japoneze afectate de Minamata, grozanica boală născută din poluarea apei de către combinatele chimice nipone.

JD

Minamata (trailer):

Revenind la omul nostru, este limpede în acest moment că nu vom mai ajunge să vedem pe ecran duelul aşteptat dintre el ca Grindelwald şi Jude Law ca Dumbledore şi va trebui să ne mulţumim doar cu înfruntarea în declaraţii dintre avocaţii lui şi cei ai lui Amber Heard, reveniţi zilele astea în centrul atenţiei datorită tabloidului Daily Mail pe tema neplăţii către organizaţii caritabile a celor 7 milioane de dolari, promişi ca donaţie de către Heard din suma obţinută la divorţ.

De ce e important că actriţa nu a virat după atâta timp banii către Children’s Hospital L.A. şi American Civil Liberties Union?

Pentru că angajamentul ei a contat mult la procesul recent încheiat în cântărirea faptelor de către judecătorul de la Înalta Curte: în comunicatul de presă în care acesta spunea că acuzaţiile aduse de The Sun lui Depp sunt “substantially true”, a mai afirmat despre Heard, victima violenţei domestice, şi că… “her donation of the 7 million USD to charity is hardly the act one would expect from a gold-digger”. Numai că donaţia promisă de Amber Heard încă din 2017 nu s-a materializat şi a trecut ceva vreme de atunci. O fi însă real ce spune ea, că e doar o întârziere cauzată de împrejurările potrivnice şi nu un truc folosit în mod deliberat pentru a impresiona juraţii şi opinia publică… în fine, fiecare cu adevărul său.

JD

Juiced TV – “How Johnny Depp Really Treats Women?”:

“My life and career will not be defined by this moment in time” a declarat încrezător Johny Depp într-o scrisoare deschisă adresată cinefililor, iar noi sperăm că viitorul profesional al îndrăgitului actor va confirma că n-a fost doar… wishful thinking. Pentru moment, suntem doar îngrijoraţi pentru că, în afara lui Minamata, nu îl vom mai vedea curând pe vreun ecran decât ca minionul înaripat Johnny Puff în primul serial animat conceput pentru dispozitivele mobile, Puffins (250 de episoade de câte 5 minute), produs de italienii de la Iervolino, cu care Depp a mai colaborat pentru Waiting for the Barbarians, drama lui Cirro Guerra din 2019 a cărei distribuţie în sălile de cinema a fost întreruptă de pandemie şi care va fi lansată digital zilele astea. Va fi transformarea lui Depp în Puff suficientă pentru admiratorii unui actor nominalizat de 10 ori la Globurile de Aur şi de 3 ori la Oscar? Cu certitudine, nu, dar, din păcate, s-a demonstrat în cazul lui Johnny Depp – sigur, într-un mod discutabil – că viaţa bate filmul. La propriu şi la figurat.

JD

WatchMojo Top 10 Johnny Depp Performances:

Până una alta, aşteptăm să îl revedem/ascultăm live pe Johnny Depp la Romexpo pe 31 august (https://www.iabilet.ro/bilete-hollywood-vampires-in-concert-la-romexpo-60481/?utm_source=HpTopWeb), în concertul pe care îl va susţine cu supergrupul Hollywood Vampires, fondat de actorul pasionat de chitară împreună cu legendele Rock-ului Alice Cooper şi Joe Perry.

JD

Hollywood Vampires – Whole Lotta Love:

Să fim pozitivi, nu mai e mult până la vară… gândiţi-vă cu ce viteză ni se pare (acum) că a trecut anul 2020. Poate pentru că n-am rămas cu cine ştie ce amintiri frumoase din el… dar vom încerca să recuperăm!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută