Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/06/2022
Viața Orașului / CityZen

“Vine vacanța!” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii “Vine vacanța!” de Cristina Bălău Share “Vine vacanța!” de Cristina Bălău


Da! Vine! Și nu, nu mă bucur ca un copil de asta, ci mă bucur că traficul va fi mai lejer. În ultima perioadă am încercat să circul cât mai mult cu modalități alternative de transport – de la autobuz până la bicicletă, trotinetă, inclusiv pe jos. În principal pentru că afară e atât de frumos și pentru că vreau să renunț la mașină, dacă nu de tot, măcar pentru cea mai mare parte a timpului. Făcând asta am crezut, prostește poate, că voi ajunge în sfârșit să mă lipsesc și de nervii din trafic. Ei bine, m-am înșelat.

Cultura transportului alternativ încă nu există la noi în oraș. S-a încercat, prin implementarea tuturor acestor noi biciclete sau trotinete de închiria și prin introducerea unor autobuze ecologice. Însă e nevoie de o schimbare de percepție, pentru că atâta timp cât pentru o mare parte a sibienilor aceste noi achiziții constituie un deranj, lucrurile nu se vor schimba în profunzime.

Aici intră în joc și nervii mei din trafic. Orașul este înăbușit de numărul mare de mașini, mai ales la orele de vârf, când copiii merg la grădiniță și la școală, iar majoritatea șoferilor sunt foarte grăbiți – cu toate că nu au, practic, unde să meargă mai repede decât restul turmei. Asta nu îi oprește să încerce – intră pe banda destinată bicicletelor, fac întreceri cu autobuzele în trafic, pe scurt, fac tot posibilul să-mi strice mie și multor altora ca mine diminețile.

Așa că, da, mă bucur că vine vacanța. Pentru că deși vor exista în continuare șoferi care vor uita să-și ia bunul simț de acasă și vor intra pe banda de biciclete, vor opri aiurea în trafic și mă vor mai și claxona fără motiv, măcar vor fi într-un număr mai mic.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută