Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/05/2022
Lifestyle

Arme magice pentru slăbit

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Arme magice pentru slăbit Share Arme magice pentru slăbit


Să trăiți oameni buni…

Cică să trăiți, ce demodat ești…

Mda, vă salută și el. Acum chiar revenim la ale noastre. Eu scriu pe aici despre cum oamenii pot slăbi într-un mod mai plăcut. Spun mai plăcut pentru că lucrurile acestea m-au ajutat pe mine să nu mai fiu dolofan…

Zi-le oamenilor că te-ai îngrășat iar și că încerci să mai slăbești din nou, hai, zi-le!

De data asta are dreptate. Așa e, m-am îngrășat din nou, de fapt am început slăbitul și am dat jos până acum undeva la vreo 3-4 kilograme, altfel spus, sunt în grafic. Treaba care e, n-aș fi reușit să fac treaba asta fără câteva „obiecte magice”.

Arme magice pentru slăbit

Primul dintre ele este fără doar și poate un air-fryer.

Practic un soi de friteuză care prăjește. Diferența este că spre deosebire de o friteuză normală, un air fryer folosește aerul pentru a prăji, nu uleiul. Acest lucru înseamnă că ne putem face cartofi prăjiți fără ulei, burger fără ulei, carne prajită, ouă ochiuri, omlete și orice altceva v-ați mai putea închipui, totul fără ulei. Păi bine, și dacă nu sunt prăjite în ulei, mai au același gust? Da, poate chiar mai bun! O să caut chiar acum niște poze să vi le pun aici. Ideea e că scăpăm de foarte multe calorii pentru că nu mai punem ulei deloc, respectiv nu mai folosim grăsime (am aflat și eu de curând că un gram de grăsime are 9 calorii, deci mult) iar acest lucru conduce spre deficitul caloric, de care sunt convins că m-ați tot auzit să vorbesc pe aici.

Arme magice pentru slăbit

Al doilea lucru magic este o tigaie care să nu lipească mâncarea în momentul în care gătim în ea.

Desigur, aici va trebui totuși să punem puțin ulei (recomand uleiul de cocos pentru gătit) dar vorbim despre o cantitate mult mai mică decât am fost noi obișnuiți că se pune. Practic, într-o tigaie bună, mai ales în cele din ceramică, fie nu este nevoie să punem ulei deloc, fie vom pune foarte puțin ulei, undeva la maxim 5 grame pe care le vom împrăștia prin tot recipientul folosind un șervețel sau o pensulă. Vă ies niște clătite dietice într-o astfel de tigaie, ceva de vis. Și nu doar clătite, dacă vrei să faci un sos pentru paste sau rețete care necesită și amestecarea ingredientelor destul de des, recomand din suflet o astfel de tigaie

Arme magice pentru slăbit

Al treilea, și poate unul dintre cele mai subestimate obiecte de bucătărie dacă mă întrebați pe mine, este blenderul.

Fie că vorbim despre acelea mari de aproape 2 litri, fie că ne referim la cele de 600-700 de mililitri, un blender este un lucru extrem de util, mai ales când vrem să slăbim. Să zicem că nu ne place sau nu putem să mâncăm fructe din diverse motive (avem gingii subțiri, nu ne place să le tăiem sau mai știu eu ce alte motive). Ei bine, aici intervine blenderul. Spălăm fructele, le punem în recipient, puțină apă că să obținem o textură de suc și bam, mare bombă de fibre și vitamine. Un fel de Teddy are pentru tine dar mult mai sănătos și mai sustenabil dacă ma întrebați. Vrem să facem humus? Nimic mai simplu, ceapă tocată, năut la conservă, sare, piper, ulei de măsline și ce dumnezeu se mai pune în humus, băgat la blender și pac. Humus aproape ca la arabi cu mult mai puține calorii și mai bio decât orice altă variantă din magazine.

Bonus, toate aceste 3 obiecte sunt foarte versatile și pentru că nu necesită mult spațiu de depozitare, practic avem o mini bucătărie pe un raft. Bine, da, de acord, tigaia are nevoie de o plită, dar în mod sigur ocupă mai puțin loc decât un aragaz întreg.
Cam acestea au fost, pentru moment, ustensilele care pe mine mă ajută în lupta pe viață și pe moarte cu kilogramele în plus. Nu-mi rămâne decât să îmi iau la revedere și vă urez spor la slăbit.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută