Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/05/2022
Eat & Drink / Horeca

6 baruri cu bere artizanală românească

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii 6 baruri cu bere artizanală românească Share 6 baruri cu bere artizanală românească


De la an la an, în România apar din ce în ce mai multe branduri de beri artizanale. Totodată, au început să se deschidă și locuri dedicate berii artizanale, care atrag din ce în ce mai mulți iubitori ai berii românești de calitate. Mai jos, trecem în revistă 6 astfel de locuri:

București |Hop Hooligans Taproom

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Jean-Louis Calderon 49 | Telefon: 0770.247.708

La o aruncătură de băț de București, în Jilava, s-a deschis în 2016 și Hop Hooligans, una dintre cele mai importante berării craft din România, cu un portofoliu impresionant, format din peste 100 de beri diferite, cei de aici fiind renumiți și pentru pofta mare de experimentare și inovare. De ceva vreme au și propriul taproom în centrul Bucureștiului.

Brașov | Cafe Central

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Apollonia Hirscher 18 | Telefon: 0268.411.926

Cafe Central e un mic bar care, deși e în centrul orașului, e ferit de aglomerările ce se produc la terasele din Piața Sfatului. Priveliștea de aici este minunată, ceea ce te va face să nu te limitezi doar la a alege o singură bere artizanală din meniu.

Cluj | Beer Wall Cafe

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Andrei Șaguna 34-36 | Telefon: 0746.657.089

Beer Wall Cafe se laudă că are cea mai mare varietate de beri artizanale din oraș. Meniul este într-adevăr impresionant, așa că este neapărat de mers la fața locului și de verificat prin cât mai multe degustări.

Iași | Beer Zone

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Alexandru Lăpușneanu 16 | Telefon: 0761.239.673

Pentru bere bună în Iași, Beer Zone este cu siguranță locul în care trebuie să mergi. Aici au peste 200 de sortimente de bere și 24 de beri la draught. Bineînțeles, vei găsi aici și foarte multe dintre berile craft românești.

Timișoara | Bereta Taproom

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Mărășești 12 | Telefon: 0744.616.705

Bereta Taproom este pub-ul berii artizanale cu același nume, originară din Timișoara. Așadar, vei găsi aici nu doar bere timișoreană artizanală proaspătă, dar și tot felul de surprize plăcute, rezultate în urma experimentelor pe care le fac berarii de la Bereta cu tot felul de soiuri de hamei și alte nebunii.

Constanța | Ordinul Berarilor

6 baruri cu bere artizanală românească

Adresa: Bulevardul Tomis 5 | Telefon: 0720.361.177

Ordinul Berarilor este primul brew pub din Constanța, iar berea de aici este făcută de berari care au fost pregătiți de cei de la Perfektum. Printre tipurile de bere produse și vândute la tap se numără: Irish Dry Stout, IPA, Pale Ale, German Lager sau Vienna Lager.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

2 răspunsuri

  1. Un sfert de articol. Ori spaga… ori jurnalism de Spiru Haret. Sunt in centrul vechie 3 Puburi de craft, care bat la fund marele taproom de la HH. Recte, de la sosea spre Selari, pe Gabroveni 4 sunt: Bere si Bere, Beer o’clock si Beer Station. Slab jurnalism. Pare foarte…. ajunge si lake.

    1. Este o recomandare. Un singur loc/oraș. Nu a zis nimeni că este cel mai bun loc sau singurul… Dar comentariul este tipic românesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.