Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/05/2022
Festivaluri 2022

„Despre abilitatea de a fi deschis și sensibil la sursa interioară de adâncime, de unde provine muzica.” – Freddie Bryant

Gruia Dragomir De Gruia Dragomir
Comentarii „Despre abilitatea de a fi deschis și sensibil la sursa interioară de adâncime, de unde provine muzica.” – Freddie Bryant Share „Despre abilitatea de a fi deschis și sensibil la sursa interioară de adâncime, de unde provine muzica.” – Freddie Bryant


Freddie Bryant’s KALEIDOSCOPE Trio va susține unul dintre cele mai așteptate concerte la The Jazz Cave Festival, sâmbătă, 2 iulie. Originar din New York, Freddie Bryant explorează muzica tradițională hindusă, africană, arabă, cubaneză, klezmer, armonizând toate aceste influențe prin trei voci de chitară diferite.

Ai avut privilegiul de a studia atât de multe tradiții din istoria muzicii. Ai putut observa anumite lucruri în comun?
Studiul meu în world music vine din experiență și mai puțin din studiul academic – trăind experiența energiei, precum și a rezonanței de la om la om. Este vorba despre abilitatea de a fi deschis și sensibil la sursa interioară de adâncime, de unde provine muzica.

Cunoști foarte bine muzica braziliană. Ce va aduce întotdeauna unic muzicii de jazz?
Pentru a lega și de prima întrebare: ritmul, mai precis, subdiviziunile sale rapide care definesc groove-ul comparat cu beat-urile mai ample, realizând spectacolul sincopei. Acest lucru dă viață jazzului și altor multe genuri de muzică.

Dacă am spune că muzica recreează lumea, cum ar arăta aceasta?
Această lume este un mister și sper că se va putea dezvălui prin frumusețea oamenilor aduși împreună. Sunt doar pentru a doua oară în România și aș dori să las ceva acolo, sub forma unui dar, știind de pe-acum că voi fi binecuvântat să fiu prezent.

Cum i-ai explica muzica de jazz unui copil?
Jazzul spune povești prin muzică. Ascultă și spune-mi ce auzi!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.