Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2022
Artă & Cultură / Teatru

BĂIATUL VĂDUVĂ, în regia lui Eugen Jebeleanu, revine la Teatrelli în luna mai

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii BĂIATUL VĂDUVĂ, în regia lui Eugen Jebeleanu, revine la Teatrelli în luna mai Share BĂIATUL VĂDUVĂ, în regia lui Eugen Jebeleanu, revine la Teatrelli în luna mai


Săptămâna aceasta Eugen Jebeleanu a câștigat premiul GOPO pentru cel mai bun film de debut – Câmp de maci/Poppy Field. În acest context, ne bucurăm să anunțăm două noi reprezentații ale spectacolului „Băiatul văduvă”, în 9 și 10 mai, la Teatrelli,  un spectacol în care regizorul continuă să dea voce unei minoritătăți discriminate și să promoveze diversitatea prin artă, pătrunzând în intimitatea profundă a relațiilor interumane și a stigmatelor sociale.

Pentru a surpinde puțin din atmosfera spectacolului, vă invităm să vizionați noul trailer:

„Băiatul văduvă” după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard, în regia lui Eugen Jebeleanu, aduce în prim-plan povestea tânărului Tom. Între tandrețe și violență, personajele din textul lui Bouchard (ecranizat în 2013 de Xavier Dolan) jonglează între statutul de victime și călăi, mânați de dorințe înăbușite și porniri animalice.

Textul lui Michel Marc Bouchard vorbește despre doliu, despre «închisori» și secrete.

Autorul spune: «înainte să învețe să iubească, homosexualii învață să mintă. Suntem niște mitomani curajoși».

Personajul „Tom” îi reprezintă pe acei tineri homosexuali care trăiesc în frică și culpabilitate, iar acest proiect își propune să redea unghiul subiectiv al personajului, la intersecția dintre jocul realist psihologic și «distanțarea» față de narațiunea fictiunii, care să vorbească despre rănile intime și politice ale lumii în care trăim.

Băiatul văduvă – concept și regie : Eugen Jebeleanu
după „Tom à la ferme” de Michel Marc Bouchard

Cu: Vlad Bîrzanu, Mihaela Sîrbu, Alexandru Chindriș, Cosmina Stratan & câinele Uber
Sound design & music live performance: Ovidiu Zimcea
Traducerea: Diana Nechit & Eugen Jebeleanu

Producție realizată în parteneriat cu Institutul Francez din România, ca parte a acțiunilor prin care acesta sprijină scena artistică locală.

BĂIATUL VĂDUVĂ, în regia lui Eugen Jebeleanu, revine la Teatrelli în luna mai

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută