Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/04/2022
Lifestyle / Sport

Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #3: Peda citește

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #3: Peda citește Share Proiecte Maratonul Internațional Sibiu #3: Peda citește

”Peda citește este mai mult decât un cerc de lectură: e un proiect colectiv, primul dintre pașii pe care elevii&profesorii de la Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” (CNPAS) din Sibiu îi vor face împreună pentru a transforma o instituție publică într-o școală creativă, atractivă, vizibilă. Proiectul de anul acesta își propune să-i motiveze pe elevi, profesori și părinți să acționeze la unison, pentru a transforma o încăpere neamenajată într-un spațiu neconvențional, în care elevii să discute despre cărți, să vizioneze filme, să scrie recenzii, să asculte muzică ș.a. Toți pașii în atingerea scopului vor fi făcuți împreună. Drumul va fi, în acest caz, mai important decât destinația. Pe drum vom învăța împreună lecții importante despre implicare civică și despre superputerile cărților.”

În momentul de față, Colegiul Național Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu funcționează, așa cum se știe, în clădirea unei școli generale. Spațiul este insuficient pentru cele 37 clase și cei 980 elevi. Efectele secundare sunt nenumărate: elevii de gimnaziu vin la școală în schimbul al doilea, laboratoarele sunt desființate și transformate în săli de clasă, două clase pregătitoare își desfășoară activitatea în construcții modulare și lista ar putea continua. Proiectul de anul acesta nu poate să rezolve decât parțial această problemă, dar poate trage un semnal de alarmă: avem nevoie de spațiu suplimentar și de o infrastructură adecvată. Transformarea unei încăperi nevalorificate într-un spațiu multifunctional, atractiv, menit să găzduiască atât activități școlare, cât și extracurriculare, poate crea reverberații pozitive la nivelul instituției și al întregii comunități locale.

Asociația Prietenii CNPAS Sibiu a fost constituită cu scopul de a spriini procesul instructiv-educativ din cadrul Colegiului Național Pedagogic “Andrei Șaguna” prin crearea unui parteneriat viabil între părinți, cadre didactice și elevi în vederea dezvoltării relațiilor de colaborare între școală și comunitate. Printre obiectivele asociației se numără: identificarea surselor de finanțare extrabugetară și implicarea directă în îmbunătățirea, modernizarea și întreținerea bazei materiale a școlii; sprijinirea parteneriatelor educaționale dintre unitățile de învățământ și instituțiile cu rol aducativ pe plan intern și internațional; dezvoltarea relațiilor de colaborare cu alte organizații guvernamentale și nonguvernamentale, române și străine; menținerea legăturilor cu foștii elevi ai școlii și părinții acestora și implicarea lor în activitățile organizației; susținerea unității de învățământ în activitatea de consiliere și orientare socioprofesională, de integrare socială a elevilor; susținerea manifestărilor științifice, culturale, artistice și sportive; acordarea de burse școlare și premii anuale și de excelență elevilor cu rezultate bune la învățătură, organizarea unor expoziții, a bazarului de Crăciun etc. În ultimii ani, prin intermediul asociației au fost achiziționate videoproiectoare pentru toate sălile de clasă ale colegiului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută