Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/04/2022
Artă & Cultură / Teatru

Bursa de Spectacole din cadrul FITS a dat startul înscrierilor: ”Va fi un loc de întâlnire, conversație, construire și imaginație”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Bursa de Spectacole din cadrul FITS a dat startul înscrierilor: ”Va fi un loc de întâlnire, conversație, construire și imaginație” Share Bursa de Spectacole din cadrul FITS a dat startul înscrierilor: ”Va fi un loc de întâlnire, conversație, construire și imaginație”


Bursa de Spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a dat startul înscrierilor. Artiștii, operatorii culturali, instituțiile de spectacole și rețelele culturale din întreaga lume se pot înscrie până în 31 mai.

Bursa de Spectacole de la Sibiu, singura structură de acest gen din România și una dintre cele mai valoroase din lume, se va desfășura în perioada 27-30 iunie, în aceeași triplă dimensiune – fizică, hibridă și online, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Participanții prezenți în Sibiu, dar și cei ce nu vor putea călători vor dialoga și construi împreună, prin soluții digitale, noi proiecte artistice și culturale.

“Bursa va fi din nou, timp de patru zile, o punte între dimensiunea fizică și cea online, un loc de întâlnire, conversație, construire și imaginație pentru toți cei care activează în domeniul artelor spectacolului”, spun organizatorii.

Participanții sunt invitați să se înscrie până în data de 31 mai, completând formularul dedicat din această ediție. În acest an, website-ul Bursei de Spectacole este cel mai bun loc virtual cu informații despre structura asociată FITS, modalitățile și pachetele de participare și cum participanții pot deveni parte din comunitate.

Evenimentele din cadrul Bursei online vor fi organizate prin Zoom Events.

Cine poate participa la Bursa de Spectacole

În Bursa de Spectacole se pot înscrie artiștii independenți, companiile de teatru care produc spectacole sau alte tipuri de produse culturale: teatru, dans, muzică, circ, artă stradală, artă vizuală, artă digitală, film, artă multidisciplinară etc.

De asemenea, se pot înscrie producătorii, agenții și promotorii, orice “profesionist care reprezintă artiști și companii artistice, produce și promovează spectacole sau alte tipologii de produse culturale”, după cum arată organizatorii FITS.

O secțiune este dedicată și directorilor, programatorilor și reprezentanților, respectiv un “profesionist care găzduiește și/sau organizează spectacole și evenimente artistice”.

Bursa de Spectacole de la Sibiu se adresează, deopotrivă, și experților în atragerea de finanțări nerambursabile, consultanților, finanțatorilor și sponsorilor precum și altor instituții de suport în domeniul cultural de la nivel local, regional, național, european și internațional.

Bursa de Spectacole de la Sibiu este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), marcă înregistrată la OSIM. Aceasta acordă șanse tuturor artiștilor, operatorilor culturali, instituțiilor de spectacole și rețelelor culturale care își doresc să întâlnească producători importanți din întreaga lume. Prin evenimentele sale, Bursa oferă participanților, încă de la prima ediție din 1997, contextul ideal de a-și promova proiectele artistice și de a stabili parteneriate în domeniul artelor spectacolului.

Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail office@sibiuartsmarket.ro.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se află anul acesta la a 29-a ediție și se va desfășura în perioada 24 iunie-3 iulie, cu tema “Frumusețe / Beauty”. “După doi ani de pandemie, boală, suferință, război, migrație și disperare, frumusețea rămâne motorul speranței, iar miracolul frumuseții poate salva lumea, după cum spunea un mare scriitor. În vremuri ca acestea, greutăților financiare, amenințării conflictelor, izolării și tuturor vicisitudinilor, trebuie să ne opunem prin zâmbet, armonie, încredere în frumos, prin creație și bucurii lăuntrice”, au transmis organizatorii FITS.

Reprezentațiile Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu vor fi disponibile în săli de spectacole, în spații neconvenționale, în biserici, în piețele centrale ale Sibiului și în casele spectatorilor, prin site-ul oficial FITS, www.sibfest.rowww.scena-digitala.ro, pagina de Facebook și canalul de YouTube.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.