Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/04/2022
Viața Orașului / Lucruri pe care le știi doar dacă

Lucruri pe care le știi doar dacă ești pizzar, cu Angelo Toma

Răzvan Sădean De Răzvan Sădean
Comentarii Lucruri pe care le știi doar dacă ești pizzar, cu Angelo Toma Share Lucruri pe care le știi doar dacă ești pizzar, cu Angelo Toma


Angelo are 24 de ani, s-a născut și a crescut în Sibiu, iar de patru ani lucrează în bucătărie, mai exact face pizza.

De câteva luni, Angelo și-a deschis propria afacere, alături de un prieten bun, o pizzerie la parterul unui bloc de pe strada Doamna Stanca. Am început discuția cu Angelo de la prima lui pizza și momentul în care și-a dat seama că aceasta va fi meseria lui.

”Prima pizza am făcut-o în urmă cu patru ani și am ajuns să o fac din întâmplare. Nu pot să zic că am avut o înclinație pentru asta dintotdeauna. A fost mai mult dragoste la prima vedere. Chiar dacă mi-a fost greu la început, am știut că vreau să fac din asta o meserie”, ne-a povestit Angelo despre începuturile lui ca pizzar.

 

 

Stând de vorbă cu un pizzar am fost curioși să aflăm de la Angelo ce înseamnă o pizza bună. În ce constă până la urmă secretul unei pizza delicioase? Pentru Angelo cele mai importante lucruri la o pizza sunt aluatul și sosul. ”Ele sunt vedetele”, adaugă Angelo. ”Desigur, contează și calitatea ingredientelor pe care le folosești. Iar dacă mai adaugi și pasiune, pur și simplu nu are cum să nu-ți iasă”, completează tânărul pizzar.

Pentru că aproape că nu există restaurant în Sibiu care să nu aibă pizza în meniu, l-am întrebat pe Angelo ce sortimente de pizza consumă în mod frecvent sibienii și dacă putem spune despre sibieni că au o cultură a acestui preparat culinar. ”Sibienii sunt mâncători de pizza, doar așa se poate explica numărul mare de pizzerii din oraș. Cele mai comandate sunt cele clasice: Capricciosa, Salami, Prosciutto e funghi. Din păcate mulți sibieni se uită mai degrabă la cantitate decât la calitate, iar asta scade nivelul de cultură a pizzei și al mâncării în general”, punctează Angelo.

Aproape de finalul discuției cu Angelo am vrut să aflăm răspunsul său la întrebarea de pe buzele tuturor: e pizza o mâncare sănătoasă sau nu? ”Aș preciza că pizza e un preparat tradițional italian. Contează foarte mult consistența aluatului și ingredientele pe care le adăugăm. Dar ca să-ți răspund mai concret, da, cred că pizza ar putea fi o mâncare sănătoasă”, susține tânărul sibian.

În încheiere am vorbit despre pizzeria pe care acesta o conduce alături de bunul său prieten, Rinto Pizza. Pentru mulți o pizzerie nu pare un business complicat. Mulți cred că pot să-l facă, dar puțini reușesc. Care a fost cheia succesului în cazul lui: ”E mai complicat decât pare, chiar dacă din afară lucrurile par mai simple. O promovare bună, produse de calitate, prețuri corecte și zona în care îți desfășori activitatea – dacă reușești să atingi aceste obiective nu ai cum să dai greș.”

 

Articol de RĂZVAN SĂDEAN

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută