Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/03/2022
Eat & Drink

Ramen, thai, zămuri și salate

Cosmin Dragomir De Cosmin Dragomir
Comentarii Ramen, thai, zămuri și salate Share Ramen, thai, zămuri și salate


Telefonul sună, 11 și jumate, la Papila-n poartă oare cine bate? Sunt eu dragă ciorbă, fanul tău iubit, și de la muncă vin hămesit.

Papila

Strada Sfinților 6, București

Ramen, thai, zămuri și salate

Foto: Papila Facebook

E adevărat că știu locanta asta micuță și cochetă, la doi pași de piața Rosetti, de dinainte de deschidere. Treceam des pe acolo să îmi beau cafeaua sau o bere și să degust din meniul creat de Vasi (chef Vasile Niculae). Am “recenzat” în acele zile zeci de ciorbe și supe creme, am ros destule cartilagii de pe oasele afumate fierte îndelung, am opinat despre cât de concentrate sunt stock-urile, în sine am fost invitat să îmi bag nasul în ciorba altuia.

La aproape un an de la deschidere, Papila a intrat și în ghidul Gault & Millau cu un punctaj promițător. Apoi a venit pandemia, nici lor nu le-a fost ușor, dar au rezistat. Și au rezistat pentru că merită pe deplin. Reguli de igienă drastice și mâncare fabuloasă. Meniu mic, dar care dă dependență, schimbat destul de des. În weekenduri e cu ramen și dacă nu aveți grijă să vă faceți rezervare din timp nu prindeți loc. Ciorbele și supele sunt corecte, gustoase, în porții generoase. Remarc ramenurile fabuloase și supa Thai. Atenție, ramenurile nu se livrează și nici nu se dau acasă. Politica lor, pentru a reuși să ofere acea experiență de care ai nevoie în fața bolului, nu doar să îndestuleze stomacul. Respect. Aaaa și neapărat să încercați sendvișul cu gulaș. Este genial.

Salatele preambalate

Ramen, thai, zămuri și salate

Sunt unul dintre cei care iubesc conceptul. Știu că o să săriți ca arși și o spuneți că sunt plătit de un producător de salate la pungă. E adevărat, scriu și endorsez pentru o astfel de firmă. Și acum vin și scriu o opinie nepopulară: nu îmi cumpăr legumele și salatele de la piață. Le prefer pe cele din retail sau, de la diferiți producători locali pe care îi știu bine. Am fost în destule gospodării în care salatele sunt stropite, citez: “de câte ori e nevoie!”. Pe mine această ochiometrie mă sperie grav. Prefer oricând trasibilitatea exactă și tratamentele făcute științific. În plus, mixurile de salată îmi oferă acele combinații de ierburi pe care mi-ar fi mult mai anevoios să le fac acasă. Aș avea nevoie de câteva frunze din cinci, zece sortimente diferite de salate. Când cumperi la kil’ sau la căpățână crește, de obicei, food-waste-ul. În plus sunt și spălate și habar nu aveți cât mă bucură treaba asta. O salată bună este o salată care nu băltește în apă. Pentru asta mi-ar trebui o centrifugă specială, de uz caznic. Care ocupă mult loc și se spală greu. Mai mult, sufăr, ca noi toți, de lipsa timpului. Un antricot se face pe grill sau în tigaie în câteva minute, fix cât durează să îmi fac și salata. Și cum vreau să slăbesc, asta e una dintre mesele perfecte.

Foto header: Papila Facebook

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.