Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/02/2022
Lifestyle / Fashion Viața Orașului

Alin Gălățescu | Februarie, în Fashion

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | Februarie, în Fashion Share Alin Gălățescu | Februarie, în Fashion


După o lună ianuarie „de acomodare”, februarie intră în forţă în lumea modei. Internaţional, anul începe intens – Show-urile de bărbaţi şi de PreFall 2022, apoi Sezonul de Haute Couture de la Paris – în ianuarie, ca din februarie, să demareze Circuitul Internaţional de Fashion – Sezonul Fall-Winter 2022-2023, la New York, apoi Londra, Milano, încununând totul cu Parisul.

Citește și:

La noi deja sunt lansate noile campanii de imagine – eu creând deja două: minimală, urbană şi smart – pentru Anca Ţurcaşiu x Atelier Bolero, şi colorată, dinamică, pe temă de Tango – pentru Raluca Soare. Dacă pentru mulţi continuă vacanţa, pentru designerii invitaţi să participe la GALA AVANPREMIERE – unul dintre cele mai importante evenimente din moda românească – pregătirile sunt la cote înalte. La finalul lunii februarie, în minunatul Muzeu al Ţăranului Român, proaspăt renovat, o să aibă loc ediţia a 22-a a GALEI AVANPREMIERE.

După dispariţia inspiratului VIRGIL ABLOH (49) – designer şi mentor la Louis Vuitton Man, Off-White şi o mulţime de proiecte conexe, de amploare – lumea modei internaţionale l-a mai pierdut, surprinzător cumva, pe marele jurnalist şi vizionar ANDRE LEON TALLEY (73) – de la Vogue / Interview / Vanity Fair, şi pe magistralul designer, fotograf şi icon – cel care a creat conceptul de defileu-spectacol şi a dovedit cel mai profund că moda este artă – THIERRY MUGLER (73). El a inspirat generaţii întregi de designeri de valoare – Alexander McQueen şi John Galliano, printre ei – fiind unul dintre cei mai importanţi creatori de modă ai anilor ’80 şi ’90. A avut totuși şansa să primească onorurile meritate la deschiderea amplei retrospective reprezentată de expoziţia „THIERY MUGLER – COUTURISSIME” de la Paris, ultima sa prezenţă publică, expoziţia putând fi vizitată şi în luna februarie. Cum, din nefericire, partea a patra din Matrix nu a avut impactul scontat, am decis ca, în memoria acestui mare designer, ediţia a 28-a a SOIREES DE LA MODE să aibă ca nouă temă „ARTA LUI THIERRY MUGLER”, ea urmând să se petreacă la finalul lunii martie.

Până acum, 2022 se anunţă foarte intens şi complex, cu jocul pandemic continuând, dar stingându-se, sper, încet-încet, iar lumea artistică şi lifestyle-ul atât de necesar şi firesc omului modern pot să revină astfel la parametri înalţi. „Moda este Artă”! Iar „Stilul chiar contează”!

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUM­MER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.