Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/12/2021
Eat & Drink Lifestyle / Destinații turistice

Where to Brașov | Prânz

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Where to Brașov | Prânz Share Where to Brașov | Prânz


Prânz

Se spune că prânzul nu a fost foarte la modă până prin secolul 19, cel puțin nu în Marea Britanie. Etimologia cuvântul englezesc „lunch” este derivat din anglo-saxonă de la „nuncheon” care însemna o mică gustare între alte mese pe care o poți lua în mâini fără a te opri din muncă. Istoricul alimentar Ivan Day spunea că terminologia despre mâncare în Marea Britanie este încă confuză. Pentru unii „pranzul” este „cina”, dar și invers. Din epoca romană și până în Evul Mediu, toată lumea mânca în mijlocul zilei, dar se numea cina și era masa principală a zilei. Prânzul, așa cum îl știm noi, nu a existat multă vreme, astfel că nici denumirea sa nu era prezentă. Fără electricitate, oamenii acelor vremuri se trezeau mai devreme pentru a folosi lumina zilei cât mai mult. Astfel, după multe ore de trudă, cei ce munceau deveneau înfometați pe la jumătatea zilei și atunci avea loc ritualul mesei de prânz.

La fel ca în cazul micului dejun și prânzul diferă, evident, de la o cultură la alta. În zilele noastre influențele gastronomice au devenit atât de prezente încât oamenii aleg să consume la masa din mijlocul zilei produse așa numite „universale” de la burgeri și pizza la paste și preparate cu specific asiatic.

Masa de prânz la Brașov

Pentru că ne aflăm într-o zonă care în istorie a fost de multe ori un punct de întâlnire al comercianților occidentali și orientali, țara noastră a înglobat ca „dish” național mai multe reintepretări culinare din cultura vecinilor sau a vizitatorilor. Și la Brașov diversitatea este una solidă. 

Amasi

Pentru că am vorbit despre influențe, restaurantul Amasi vă propune o experiență culinară unică, bazată în special pe ierburi aromate, condimente deosebite, dar și pe prospețimea ingredientelor, in mare parte naturiste care se conformează perfect în tradiția și bucataria libaneză.

Aproape de centrul orașului, pe strada Mihai Viteazul 1.

Bistro de l`Arte

Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orașului Brașov. Mancarea bună, băuturile fine, galeria de artă, muzica live, dar și evenimentele de teatru oferă suficiente motive pentru a veni in Piata Enescu 11bis. Excelent atât pentru business lunch cât și pentru un prânz cu prietenii ori familia.

Este locul în care puteți să vă bucurați papilele gustative cu ciorbe și supe creme, burgeri, preparate cu dichis precum parpadele cu felii de mușchi de vită sau pulpe de rață, plus multe preparate care să vă îndulcească pe loc.

Sub Tâmpa

Sub Tâmpa aduce un concept unic în România: gastronomia transilvăneană neo-tradițională. Culese cu migală din cărți și manuscrise din timpuri îndepărtate, rețetele tradiționale românești sunt reinterpretate cu măiestrie.

În plus, localul este amplasat, ați ghicit, fix sub Tâmpa, ceea ce oferă o experiență pitorească. Perfect pentru orice tip de întâlnire.

Waldkafe 

Dupa 114 ani de la deschiderea inițială, un crâmpei din viaţa târgului de altădată prinde viaţă sub forma unei cafenele culturale. Pe lângă cafea, la Wald aveți posibilitatea să vă potoliți foamea atât cu mic dejun, dar mai ales cu preparate numai bune pentru mijlocul zilei precum: schnitzel, trei feluri de taco, paste, supe și salate.

Mai mult, terasa vă oferă o vedere de sus superbă a orașului și mai ales Cetățuii Brașovului. Sus la cucurigu, pe Cloșca 28. 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută