Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/10/2021
Lifestyle / Fashion

‚Must have’ în garderoba unui mascul

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii ‚Must have’ în garderoba unui mascul Share ‚Must have’ în garderoba unui mascul


Peste tot în lume se vorbește de foarte mult timp de ce înseamnă să fii bărbat adevărat, mascul alfa și cum mai vreți voi să numiți acest lucru. Se discută despre cum ar trebui să se poarte, ce ar trebui să facă, cu ce ar trebui să se îmbrace și cum ar trebui să se îmbrace un adevărat bărbat atunci când iese în societate.

Cu toate că, pentru mine, a fi un bărbat adevărat ține mai mult de un set de valori morale decât de aspectul fizic, astăzi o să împărtășesc cu voi ceea ce eu cred că ar trebui să conțină garderoba oricărui reprezentant al sexului masculin (am crezut de cuvință să schimb formularea pentru că deja am scris de prea multe ori cuvântul „bărbat”).

Geaca de piele

Primul lucru pe care eu îl consider de-a dreptul un must have dacă îmi permiteți un englezism este o geacă (sau jachetă) de piele. Fie că e piele naturală sau sintetică, acest obiect vestimentar oferă un plus de stil, de personalitate, te transformă dintr-un băiat de treabă într-un bărbat atrăgător. Asta teoretic, practic mai depinde și de tine. Glumesc. Indiferent de cum ai fi, geaca de piele de schimbă complet, te face să pari mai încrezător, mai ferm și mult mai stilat. Iar dacă reușim să trecem de faptul că atunci când este frig, ține de frig și atunci când este cald, ține de cald, este cu adevărat o haină versatilă.

‚Must have’ în garderoba unui mascul

Blugi negrii

Al doilea lucru îl reprezintă o pereche de blugi de culoare neagră. Cine s-a gândit să facă blugi într-o asemenea culoare chiar a știut ce face. Acest fel de blug este foarte ușor de purtat, poate fi purtat alături de tricou simplu, tricou polo (modelul, nu firma) cămașă, maletă (helancă sau bluză pe gât sau cum se mai zice, depinde din ce regiune ești) și lista poate continua la nesfărșit. Practic nu ai cum să gafezi vreodată cu acest element. Sunt salvatorii oamenilor în zilele acelea (multe, în cazul meu) când nu știu cu ce să se îmbrace.

‚Must have’ în garderoba unui mascul

Ceasul

Un al treilea lucru, deși este un accesoriu, nu un obiect vestimentar, este ceasul. Această invenție poate fi, dacă este ales cum trebuie, cireașa de pe tort a oricărei ținute. Fie că vorbim despre un ceas cu brățară din metal sau curea din piele pe care le purtăm la ținute ceva mai elegante sau smart casual, fie că ne referim la ceasurile sport, cu o brățară din silicon, ceasurile nu trebuie să lipsească din posesia unui băiat sau bărbat care se respectă. Da, probabil unii veți spune că ceasurile de calitate sunt scumpe, lucru adevărat parțial deoarece poți găsi ceasuri super durabile la prețuri rezonabile.

‚Must have’ în garderoba unui mascul

Cămașa

Să nu uităm de cămăși. Știu, sunt destul de mulți care nu suportă să poarte cămașă, din varii motive. Totuși, sunt anumite momente când trebuie să facem eforturi și să le purtăm, cum ar fi: nunți (fie că sunt ale noastre sau ale altora), diverse petreceri, interviuri sau intâlniri (de muncă sau cu o femeie, trebuie să facem impresie bună încă de la început, nu?). Și în ciuda faptului că uneori poate fi incomodă, nu există bărbat căruia să nu i se schimbe în bine înfățișarea atunci când poartă o cămașă. Plus că există și cămășile de flanel, de blug sau în carouri care pot fi purtate pe deasupra unui tricou, oferind astfel un plus de relaxare ținutei, separat de faptul că înfățișarea este una foarte plăcută. Da, ca alternativă la cămășă există tricoul polo. Acest tip de tricou este, dacă ar fi să îmi dau cu părerea, calea de mijloc dintre tricou și cămașă. Oferă relaxarea specifică tricourilor, împrumutând și din eleganța și din rafinametnul unei cămăși. Mic sfat, atunci când alegeți tricouri cu guler, optați pentru variante cât mai simple, nu o să dați greș niciodată așa. A, era să uit, și cu logo cât mai discret, că doar nu vrem să țipe opulența din noi, nu?

Ghetele de tip Chelsea și tenișii albi

Pe principiul că merg cu absolut orice am vrea, mă rog, acum nu o să luăm ghete Chelsea cu pantaloni sport, dar ați prins voi ideea. Până acum câțiva ani nu suportam ghetele de acest tip, dar când am mai crescut și am mai început să am și eu habar ceva despre cum trebuie să mă îmbrac am început să le apreciez altfel. Pot fi purtați atât cu blugi cât și cu pantaloni de costum, cu palton sau geacă de piele, cu cămașă sau cu tricou. Altfel spus, merg la foarte multe combinații. Culorile mele preferate pentru aceste ghete sunt: negru, gri și camel. Cât despre materiale, poate fi piele sau piele întoarsă. Pentru vremuri ploioase recomand prima variantă. Întreținerea și curățarea pielii intoarse pot fi adevărate orori, dar mna, știți cum e, de dragul stilului trebuie să faci eforturi. Cât despre adidașii albi, ce ar mai fi de zis în afară de faptul că nu există ținută la care să nu vină bine. Poți să porți Adidas Stan Smith sau Nike Air Force 1 pe alb și la trening când ieși prin cartier dar și când te duci la job sau la o întâlnire de afaceri și trebuie să fii îmbrăcat mai elegant. Consider că despre aceste tipuri de încălțăminte nu mai trebuie să spun nimic, las pozele să vorbească.

‚Must have’ în garderoba unui mascul

Ar mai fi și alte articole vestimentare sau accesorii care ar trebui să fie prezente în garderoba unui bărbat și poate o să mai revin cu o a doua parte. Mă rog, o să revin sigur, că doar eu decid ce scriu…

Ce aere de scriitor ți-ai luat, bă ăsta!

Era prea frumos să nu apari tu deloc. Mă rog, să revenim! Vă urez o zi bună și spor la cumpărături, nu contează că poate vine iar carantina și nu mai ieșim din casă, trebuie să fim prezentabili oricum. Spor!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută