Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/09/2021
Lifestyle

Contează de unde ne luăm haine?

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii Contează de unde ne luăm haine? Share Contează de unde ne luăm haine?


Știu că până acum am vorbit în mare parte despre sport, alimentație și cât de importante sunt acestea pentru viața noastră. Uneori am atins subiecte precum haine, recomandări pentru YouTube sau adidași. Am decis ca de această dată să vorbesc tot despre haine. De fapt nu, nu despre haine, ci despre cât de important este locul de unde le procurăm și care dintre ele sunt mai avantajoase.

  • Măcar dacă te-ai fi îmbrăcat bine aș fi zis că poți să vorbești despre haine…
  • Ce mai cauți tu la mine în articole?

Contează de unde ne luăm haine?

Mă rog, să intrăm în pâine. Încă din capul locului vreau să vă spun că articole vestimentare de calitate și care să arate bine se pot găsi în absolut orice loc (second hand, outlet sau magazine cunoscute). Tot cât se poate de repede vreau să lămuresc faptul că atât timp cât tu te simți bine în hainele pe care le ai, e tot ce contează (da, știu, sună total clișeic și luat din niște discursuri motivaționale dar chiar e adevărat).

Acum că am făcut aceste lămuriri, să începem. Să le luăm în ordinea în care le-am spus în urmă cu câteva rânduri, și anume cu magazinele de tip second hand. Știu că foarte multe vedete din România, Antonia de exemplu, afirmă că își cumpără haine din aceste locuri. Motivul este unul cât se poate de clar, anume că dacă îți place un tricou și e în stare bună, îl cumperi, chiar dacă e de la second hand. Poate unii veți spune că vedetele au bani și pe ele nu le interesează cât dau pe haine, lucru care e adevărat. Totuși, dacă ele afirmă că nu este nimic în neregulă cu second hand-urile, din contră, uneori chiar poți găsi oferte mult mai avantajoase acolo, înseamnă că nu ar trebui să ne fie rușine să cumpărăm de acolo. Eu însumi dețin câteva piese vestimentare cumpărate din astfel de magazine, precum: o pereche de teniși în stare perfectă, o pereche de Jordan 1 (da, ai citit bine, undeva la maxim 100 de lei am dat pe ei și i-am cumpărat într-o stare foarte ok), câteva perechi de pantaloni pentru fotbal, vreo 4-5 tricouri și cam tot atâtea cămăși. Aș fi luat mai multe sincer să vă spun, problema e că nu am găsit ceva care chiar să merite cumpărat (exact, chiar dacă le iei cu bani foarte puțini, tot trebuie să fie în stare bună, nu?).

Contează de unde ne luăm haine?

Magazinele din mall și cele de tip outlet le voi lua la pachet ca să zic așa. Motivul este acela că de la ele achiziționăm hainele noi. Contrar așteptărilor, nu găsim mereu la outlet oferte mai bune decât la celelalte magazine (am pățit pe pielea mea ca același produs, exact aceeași mărime, să coste mai mult la outlet). Altfel spus, nu trebuie niciodată să plecăm cu gândul că outlet-ul este un paradis al ofertelor și că ne vom lua lucruri la prețuri de nimic. Din păcate, aici nu sunt prea multe lucruri de povestit, în afară de faptul că trebuie să fim cu ochii pe cât mai multe magazine pentru a găsi cea mai bună ofertă și să nu ezităm atunci când o găsim pe cea mai bună dintre ele.

Înainte de încheiere vreau să spun câteva cuvinte și despre cea mai nouă formă de cumpărături online (nouă pe teritoriul țării noastre, pentru că a început să fie cunoscută de mai multă lume în ultimii doi ani). Un pic de timp de gândire? Hai, bine! 3, 2, 1, gata! Paginile de resell. Această paradigmă a cumpărăturilor este un simbiot dintre second hand și celelalte tipuri de magazine (da, am folosit cuvinte pompoase, nu știu ce e cu mine). Spun acest lucru în sensul că de pe paginile de resell, folosesc termenul de „pagini” pentru că cele mai multe platforme de cumpărături de acest gen se găsesc pe Instagram, se găsesc atât produse noi, cât și la mâna a doua. Se găsesc și haine normale, fiind prezente și foarte multe articole de designer (Gucci, Versace, mai rar un Dior, d-astea). Altfel spus, de toate pentru toți și pentru fiecare interval de prețuri. Mare atenție totuși, multe pagini nu vând ceea ce promit. Adică vând fake-uri drept produse originale, desigur cu prețuri mari pentru niște copii după anumite produse sau, în anumite cazuri, condiția reală a produsului nu corespunde cu ceea ce se vede în poză (ca în cazul persoanelor care în realitate arată bine și în realitate nu au nicio treabă cu ceea ce vedem în poze).

Contează de unde ne luăm haine?

Toate acestea fiind spuse (ce vibe de text argumentativ  de clasa a opta mă cuprinde), purtați ceea ce vă place, urmăriți ofertele din mai multe magazine pentru a face cea mai avantajoasă tranzacție, nu vă fie rușine cu hainele din second hand și dați o șansă și paginilor de resell (e suficient să scrii resell pe Instagram și o să apară sute de sugestii) dar înainte, trebuie să vă asigurați că produsele sunt ce trebuie. Vă puteți asigura prin verificarea unor aspecte (în special rubrica de story-uri cu recenzii din partea clienților, dacă există și sunt multe, sunt șanse mari să fie de încredere). Spor la cumpărături și nu vă mai preocupați de unde luați hainele dacă sunt în stare bună și la prețuri avantajoase!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută