Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/09/2021
Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie


Promenada Operei | Opera Națională București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie

În cadrul festivalului Promenada Operei care sărbătorește centenarul Operei Naționale din București, la cererea publicului, dat fiind succesul pe care l-a avut în rândul spectatorilor spectacolul de deschidere, concertul Promenada Operei, ce s-a desfășurat în regim sold out,  va avea încă o reprezentație marți, 7 septembrie, ora 20:00, esplanada din fața Operei. Viziunea regizorală îi aparține lui Paula Stoica, maestru de cor va fi Daniel Jinga, iar în poziția de dirijor al spectacolului îl vom găsi pe Ciprian Teodorașcu. 15 voci extraordinare anunță revenirea la viaţă a artelor spectacolului, printre aceștia enumerându-se Veronica Anușca (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Iordache Basalic (bariton), Marius Boloș (bas) și Liviu Indricău (tenor). În acest regal muzical li se vor alătura soliștii Teatrului Muzical Ambasadorii, Andreea Bucur (soprană) și Silviu Mihăilă (bariton) și cei ai Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Mihaela Alexa (soprană), Daniel Madia (tenor) și Mihai Urzicana (tenor). Bilet: 20/40 lei (operanb.ro).

Romania Universalis | Opera Națională București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie

Miercuri, 8 septembrie, de la ora 20:00, esplanada Operei Naționale București va fi împodobită de muzica celui mai de succes duo din muzica românească actuală – Romania Universalis, un concert deosebit alături de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga. În perioada 2018 – 2020 cei doi artiști au susținut împreună peste 130 de concerte și recitaluri în 10 țări de pe 3 continente și peste 30 de orașe din România. Alături de aceștia, pe scenă, vor urca cele două invitate speciale: mezzosoprană Sorana Negrea și actrița Catinca Maria Nistor. Spectacolul va fi încununat de prestația balerinilor Octavia Cristea, Corina Lupescu , David Duțu și  Cristian Șușu, într-o coregrafie creată de Ioan Tugearu. Bilet: 20/40/60/80 lei (operanb.ro).

Memoria apei  | Teatrul Național Ion Luca Caragiale

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie

Călătoria în universul interior devine o vânătoare de comori, o căutare a frânturilor lăsate în urmă de cei ce nu mai sunt – joi, 9 septembrie, de a ora 20:00, la Teatrul Național Ion Luca Caragiale, urmărim piesa de teatru Memoria Apei, un spectacol de Shelagh Stephenson, în regia lui Erwin Simsensohn. Întoarcerea în casa părintească nu este una plăcută pentru cele trei surori, Teresa, Mary și Catherine, acestea fiind reunite de decesul unei femei pretențioase, dar o mama care nu a excelat. Pregătirile pentru ultimul drum renasc neînțelegeri, readuc la viață demoni și le forțează pe surori să reconstruiască memoria unei vieți pe care au încercat să o uite. Distribuție: Cecilia Bârbora, Raluca Aprodu, Andrei Finţi, Medeea Marinescu / Natalia Călin, Marius Manole și Diana Dumbravă. Bilet: 43.70 lei (mystage.ro).

Stars High in Amnesia’s Sky (reactivări) | Centrul Național al Dansului București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 6-12 septembrie

„Nu ne amintim, ci ne rescriem amintirile” așa și-a descris Farid Fairuz, cu numele său real Mihai Mihalcea, propria creație „Stars High in Amnesia’s Sky”, în 2003. În 2021, pornind de la această creație, sub aceeași direcție artistică, este realizat proiectul Stars High in Amnesia’s Sky (reactivări), în cadrul „Arhive în mișcare”, ce se va desfășura joi, 9 septembrie și vineri, 10 septembrie, de la ora 19:30, la Centrul Național al Dansului București. Proiectul inițial a luat naștere într-un context în care în arta românească începea să se facă simțită apariția mai multor creații cu estetici foarte diferite de ceea ce se putea vedea de regulă pe scenele din România. Cu o premieră berlineză la Teatrul Hebbel am Uffer, în cadrul Internationales TanzFest Berlin, Martin Hargreaves, editorul Dance Theatre Journal, descria spectacolul ca „un performance inteligent și bine gândit a cărui abordare minimalistă a scos în evidență complexitatea întrebărilor coregrafice și politice pe care le-a lansat”. Noua variantă nu aduce în prim-plan mai degrabă contextul care a favorizat apariția lucrării originale, devenind un exercițiu de transmitere spre o altă generație de artiști a unor fragmente de istorii. Distribuție: Smaranda Găbudeanu, Alina Lupeș, Amelia Motea, Claudiu Silvianu și Filip Stoica. Bilet: 20/35 lei (kompostor.ro).

  • Recomandări de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.