Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2021
Lifestyle

Vrei să fii patron de cazino? Iată ce implică acest lucru!

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Vrei să fii patron de cazino? Iată ce implică acest lucru! Share Vrei să fii patron de cazino? Iată ce implică acest lucru!


Ce tip de afacere pare să existe de când lumea? În plus, este (sau cel puțin pare) și profitabilă! Ne referim la cazinouri, aceste sanctuare ale distracției și premiilor cu multe zerouri. Dacă, în plus, ești și un fan înfocat al gamblingului, a fi patron de cazino ar putea părea cel mai mare vis. Dacă în România putem lua ca referință cazinouri precum Maxbet, Vlad Cazino sau Fortuna, la nivel internațional avem o multitudine de exemple de cazinouri de top.

Întrebarea cea mai des întâlnită, „Poate cineva să dețină un cazinou?”, are un răspunde destul de complex. Vom discuta în continuare, rând pe rând, aspectele cele mai importante legate de gamblingul ca afacere.

Oricine poate deține un cazinou? Da și nu!

Dacă ești în căutarea unei afaceri care să-ți aducă o mulțime de venituri într-un timp scurt, atunci te-ai putea gândi la varianta de a-ți deschide propriul cazino. De secole, jocurile de noroc au fost distracția preferată pentru oamenii din toate categoriile sociale și continuă să fie și astăzi. Cu toate acestea, înființarea unui cazinou necesită mai mult decât o pasiune pentru jocurile de noroc: este nevoie de o investiție semnificativă, o planificare precisă și o bună gestionare a afacerii.

Verificarea-reglementărilor-naționale

Verificarea reglementărilor naționale

Înainte de a te apuca de treaba, verifică atent care sunt condițiile legale pentru a putea deține un cazino. Este necesar să vizitezi site-ul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, aceasta fiind autoritatea națională care reglementează gamblingul în România. Aici vei găsi toate informațiile legate de condițiile legale pe care ești obligat să le îndeplinești. Ține cont de faptul că vei avea nevoie inclusiv de o licență de funcționare, iar acest lucru implică (pe lângă altele) și costuri suplimentare.

Verifică reglementările privind servirea băuturilor alcoolice

De cele mai multe ori, dacă deschizi un cazino, vei dori să servești băuturi alcoolice. Cu toate acestea, reglementările privind servirea de alcool sunt unele dintre cele mai importante restricții impuse cazinourilor. Aceste reglementări sunt adesea guvernate de reglementările statului, așa că este foarte important să te asiguri că verifici cu atenție toate informațiile.

Planul de afaceri pentru un cazino

Planul de afaceri va fi un document cu aspect profesional, care descrie investiția ta inițială, câștigurile și creșterea proiectate, precum și strategia de afaceri și cea de marketing. Toate aceste informații le vei prezenta investitorilor, fie că vorbim de o bancă sau de persoane fizice dispuse să investească în ideea ta.

Asigură-te că incluzi un studiu de fezabilitate care examinează cererea pentru un cazinou și justificarea investiției.

Angajează un arhitect pentru a te ajuta în proiectarea cazinoul, astfel încât să poți satisface toate nevoile jucătorilor, dar, în același timp, să respecți toate reglementările legale.

Cazinourile-sunt-o-investiție

Cazinourile sunt o investiție. Nu întotdeauna una reușită

În mod ironic (sau poate nu), investiția într-un cazinou este un risc mult mai mare decât investiția în multe alte tipuri de afaceri, cu excepția poate a unui restaurant. Motivul nu este legat doar de aspectele legale extrem de stricte, deși acestea joacă cu siguranță un rol. Are mai mult de-a face cu economia jocurilor de noroc.

Să presupunem că poți deschide un cazinou, că ai găsit o locație și că ai toate avizele și licențele de funcționare, că ai deja câțiva angajați și ai început o promovare puternică.

Grozav! Acum, trebuie să câștigi mulți bani. Cu toate acestea, recuperarea investiției inițiale ar putea dura ani buni. Majoritatea oamenilor nu înțeleg asta, dar un cazinou este un alt tip de investiție. Costul operațiunilor include, în general, plata unor impozite decât în cazul altor afaceri.

În cazul multor tipuri de industrii, antreprenorii sunt scutiți de plata anumitor impozite, tocmai din dorința statului de a sprijini aceste afaceri. Ei bine, asta nu se întâmplă niciodată în cazul cazinourilor. Mai mult, datorită faptului că jocurile de noroc au un potențial risc de a produce dependență, cazinouri vor fi privite întotdeauna cu circumspecție.

Din această cauză, vei fi taxat puternic și această impozitare se poate agrava în timp dacă opinia publică se schimbă (ceea ce se întâmplă adesea).

Acum, pe lângă situația fiscală, trebuie să te gândești și la costurile implicate pentru a ține afacerea funcțională. Probabil va trebui să plătești taxe și impozite, dar și o serie de alte facturi lunare, inclusiv chirie, cheltuieli mari de cele mai multe ori.

Mai mult decât atât, trebuie să avem în vedere faptul că un cazino oferă servicii de divertisment. Oamenii vin pentru a se distra, însă, majoritatea, fac acest lucru doar când timpul și bugetul le permit astfel de escapade.

Deși acest aspect nu pare o problemă la început, lucrurile se pot schimba oricând. Dacă economia națională este zguduită de o criză financiară, cu siguranță oamenii vor reduce cheltuielile. Iar primul aspect la care vor renunța, fără îndoială, este distracția.

Concluzie

Una peste alta, deținerea unui cazinou nu este doar o idee riscantă de afaceri pentru oamenii de afaceri obișnuiți, dar este probabil o idee proastă pentru majoritatea oamenilor. Dacă ești unul dintre puținii oameni din lume cu câteva milioane de dolari pe care ești dispus să-i risk știi, atunci poți da o șansă înființării unui cazino. Dacă nu ți se aplică această ipoteză, atunci ar fi mult mai avantajos să rămâi la statutul de jucător.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.