Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2021
Viața Orașului

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 – 29 august

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 – 29 august Share BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 – 29 august


Maria de Buenos Aires | Teatrelli

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 - 29 august

Luni și marți, 23 și 24 august, de la ora 19:00, Maria de Buenos Aires revine la Teatrelli, în regia lui Răzvan Mazilu, pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer. Povestea a fost scrisă de Piazzolla ca o operetă în două acte pe care o închina iubitei gle Martin, la sfarsitul anilor 60. Primul act avea în prim plan viața unei prostituate pe nume Maria, iar al doilea era centrat pe Spiritul acesteia și viața de apoi. „Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.” – Răzvan Mazilu. Distribuție: Ana Bianca Popescu (Maria), Gheorghe Visu (Spiritul) și Lucian Ionescu (Flașnetarul, Visătorul, Bătrânul Hoț, Primul Analist, Preotul), cu participarea lui Emy Drăgoi la acordeon. Bilete: 100/200/300 lei (eventbook.ro).

Noi împotriva noastră | Grădina cu Filme – Cinema & More

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 - 29 august

Miercuri, 25 august, la Grădina cu Filme – Cinema & More va avea loc Seara Filmului Românesc, în cadrul căreia vom avea plăcerea să vizionăm documentarul Noi împotriva noastră regizat de Andra Tarara, de la ora 21:00, urmat de un Q&A Session, moderat de criticul de film Ileana Bîrsan. Documentarul reprezintă mai mult o serie de dialoguri ce conturează o relație emoționantă dintre un tată și fiica sa,  marcată de o pasiune comună și de o tulburare psihică. Ambii sunt martorii acelorași evenimente, însă perspectivele lor spun povești diferite, pe care le exprimă poate mai puțin prin cuvinte, ci mai mult mult prin intermediul camerei de filmat. Andra Tarara este realizatoare de film documentar, artistă video, fotografă și arhivistă. Și-a căpătat titlul de regizor în 2019, cu primul său film, „O moarte în familia mea”, pentru care a fost nominalizată în același an la Premiile Gopo, categoria Tânără speranță. Distribuție: Ion Tarara și Andra Tarara. Bilete: 20 lei (eventbook.ro).

 

Fierarii | Teatrul de Comedie

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 - 29 august

Pentru că rareori evenimentele istorice mari vorbesc despre oamenii mici – de aici pornește piesa Fierarii, de Milos Nikolic, în regia lui Horaţiu Mălăele, ce va fi jucată joi, 26 august, de la ora 20:00, în Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie. Cu toate că avem de-a face cu o comedie provocată de câteva povești de infidelitate, piesa ascunde teme mai dure în spatele hohotelor de râs, precum inevitabilele drame ale războiului. „Cum comicul și tragicul sunt ca două surori gemene, în această comedie apar deseori în același timp pe scenă, ajutându-se una pe cealaltă să aducă la nonsens orice război, orice manifestare de ură și orice naționalism.” – Miloš Nikolić. Distribuție: George Mihăiță, Horaţiu Mălăele, Maia Morgenstern, Valentin Teodosiu și Mircea Rusu. Bilet: 50 lei (bilete.comedie.ro).

La Ménagère | Centrul Național al Dansului București

BucurEȘTI aLIVE: săptămâna 23 - 29 august

Sâmbătă, 28 august, de la ora 19:30, la Centrul Național al Dansului București, va avea loc spectacolul La Ménagère, o partitură coregrafică realizată și interpretată de dansatoare și coregrafă Rebecca Journo, pe muzica lui Mathieu Bonnafous. În toate lucrările sale se poate citi limbaj coregrafic în care mișcarea materializează legătura dintre corp, imaginație și sunet. De data aceasta a reușit să materializeze o eroare digitală. Atunci când imaginea de pe ecranul computerului este fracturată și devine o explozie neașteptată de linii zimțate, pixelate și halucinante, începem să punem sub semnul întrebării ceea ce consideram normal. Cadrul care ni se prezintă este cel al gresiei alb-negru acompaniat de sunetul aspiratorului și al zgârieturilor de burete – poate ne aflăm într-o bucătărie. Imaginea este spartă de figura feminină îmbrăcată într-un galben aprins care începe să pună la îndoială spațiul dintre fantezie, performativitate și așa-numita realitate. Bilet: 20/35 lei (kompostor.ro).

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.