Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2021
Viața Orașului

“No Barriers” proiect socio-recreativ-sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii “No Barriers” proiect socio-recreativ-sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități Share “No Barriers” proiect socio-recreativ-sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități


Până pe data de 21 august, Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice “Sf. Haralambie” Brașov în parteneriat cu AIESEC Brașov, organizează proiectul “No barriers” dedicat persoanelor cu dizabilități în special, dar și comunității brașovene. Scopul manifestației este integrarea persoanelor cu dizabilități în comunitate prin intermediul activităților sportive, a atelierelor de creație și îndemânare, a jocurilor interactive și recreative.

La acest proiect finanțat din fonduri proprii și sponsorizări, pe lângă voluntarii români, sunt prezenți și 10 voluntari din Spania, Grecia și Turcia, care vor lua parte la toate activitățile gândite în cadrul manifestației, timp de o lună de zile. Fiecare voluntar străin are parte pe întregul răstimp al șederii în România, care înseamnă în primul rând o întâlnire cu partea culturală și tradițiile noastre, de însoțire din partea voluntarilor din cele două asociații.

Proiectul include 3 evenimente principale care se vor desfășura astfel:

FLASH MOB “UNITATE ÎN DIVERSITATE” Aleea de Sub Tâmpa, în data de 06.08.2021 ora 19.00

Dans adaptat pentru persoane cu dizabilități, vor fi prezenți dansatori profesioniști și amatori. Trupa de dans care va fi prezentă la eveniment se numește “Just Dance” și este condusă de coregraful Marius Grancea, cel care a pus cap la cap coregrafia și a ales muzica.

TREASURE HUNT, Lacul Noua, 13.08.2021 ora 16.00

Comorile sunt secrete încă, nu se știe exact ce va descoperi echipa care va avea parte de căutarea lor pe diverse trasee. Ce se știe însă este că finalul vânătorii de comori va fi sărbătorit cu o petrecere câmpenească, parțial finanțată de unul dintre sponsori: Sergiana Brasov.

AFIRMĂ-TE PRIN SPORT, 20.08.2021 ora 16.00 parc Direcția de Asistență Socială, str.Panselelor nr 23, 20.08.2021 ora 16.00

Competiție adaptată pentru persoane cu dizabilități, cu probe amuzante pentru sportivii amatori și voluntari și premii din partea sponsorilor.

Pe lângă aceste evenimente, vor fi organizate următoarele evenimente sportive în data de 12.08.2021

Bowling la Dash, Bulevardul Gării 7, începînd cu ora 16.00

Handbal și baschet în scaun rulant la Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibași”Bulevardul Gării 9, la ora 18.00

Intrarea este gratuită pentru toate evenimentele.

La sediul asociației pe tot parcursul acestei luni se organizează ateliere de lucru manual care presupun realizarea unor picturi, a unor aranjamente florale din hârtie și a bijuteriilor.

Asociația pentru persoane cu dizabilități fizice “SF. HARALAMBIE” Brașov este o organizaţie non-profit care are ca scop integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități fizice, adulte, promovarea sportului şi a activităţilor cultural artistice şi creşterea gradului de conştientizare a societăţii româneşti faţă de aptitudinile şi calităţile acestora. În prezent, Asociația are între 50 și 100 de beneficiari, persoane cu dizabilități fizice, care au parte de îndrumare și sprijin în activitățile cotidiene.

  • Newsletter Zile și Nopți:
 

Newsletter

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.