Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/03/2021
Eat & Drink Lifestyle / Sport

De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos? Share De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?


Știu, vă gândiți că n-ai cum să folosești alăturarea asta de cuvinte, vorbind despre gustos și sănătos. Și pot să înțeleg de ce, acest lucru sună a ceva spus în vreo reclamă de teleshopping la un produs minune de slăbit, dar nu e chiar așa. Se poate să mănânci și sănătos și să te și bucuri de viață în același timp.

De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?

  • Bine, băi ăsta, dar zi-ne și nouă cum!
  • Dacă nu m-ai întrerupe chiar înainte să încep, poate aș spune…

Încheiem acest moment penibil între mine și Melcu, alter ego-ul meu, dacă îmi permiteți să-i spun așa. Bun, acum trecând la lucruri serioase, stăteam eu pe YouTube aiurea (că mna, asta faci când trebuie să scrii la licență…) și mă gândeam cum să am o zi în care să-mi fac anumite pofte fără să sar calul și să pic în capcana fast food-ului. Și după un timp, mi-au venit în minte toate cele trei mese.

Prima dintre ele, evident, a fost micul dejun. Nu, n-o să zic că este cea mai importantă masă a zilei și lucruri de genul, o să vă zic doar ce am mâncat eu. Am mâncat ovăz…

  • Frână! Cum poți să zici că te-ai bucurat de mâncare, mâncând ovaz? 
  • Ce-mi strici tu mie articolele, Melcule…

De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?

Din nou, iertați momentul, vă rog! Bun, acum că suntem doar noi, să revenim la ale noastre. Mi-am făcut un ovăz un pic mai special pentru mine aș putea spune, fiindcă l-am făcut mai dulce decât de obicei. Așa că am făcut baza, terciul de ovăz la microunde, peste care am pus o ciocolățică Sly (fără zahăr, 85 de kcalorii, o alternativă ok zic eu la batoanele de ciocolată din comerț, deși nu prea e consistentă). După ce am pus ciocolata și am amestecat-o ca să se topească, am adăugat o linguriță de cacao și o linguriță de scorțișoară, o banană tăiată felii și niște esență de vanilie, nu mai știu exact câtă. La final am presărat niște fulgi de cocos peste, foarte puțini, pentru un gust mai bun. Pentru mine a fost un mic dejun extrem de satisfăcător, recomand cu încredere, 4,9 din 5. Desigur, dacă încercați să faceți așa ceva, puteți să înlocuiți sau să adăugați și alte lucruri, de pildă puteți pune îndulcitor cu stevia sau miere în loc de vanilie, dar eu doar esență de vanilie aveam…

La prânz a fost un pic mai dificil. Cu o seară înainte mă uitam la o emisiune culinară renumită la noi, și bucătarii erau supuși unei probe, mai exact să gătească fish&chips. Oricât de mult nu ai suporta peștele, trebuie să recunoaștem că aspectul unor preparate gătite de chefi ne face să salivăm. Bun… a doua zi am spus că-mi fac și eu, dar o variantă mai light. Așa că am luat niște cartofi wedges care sunt prefierți nu preprăjiți (v-am mai zis eu de ei dacă nu mă înșală memoria) și mi-am luat și somon. Cartofii i-am pus pe o tavă cu hârtie de copt și i-am băgat la cuptor iar somonul l-am făcut la tigaie fără ulei (se poate face și la cuptor sau la grătar, depinde de cum vă place sau de ce fel de tigaie aveți curată). Eu am adăugat și niște roșii cherry și m-am bucurat de acest fish&chips… nu prea e fish&chips 100%, dar mie mi-a potolit pofta.

De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?

Și acum, ultima masă. Ce merge cel mai bine atunci când vrei să te uiți la un serial pe Netflix, la un anime, la ceva pe YouTube… ați prins voi ideea. Eu m-am gândit că pizza merge cel mai bine. Problema e că o pizza normală e cam bogată în kcalorii, prea bogată cât de sărac în kilograme aș vreau eu să ajung. Așa că am apelat la o chestie de leneși. Luasem o pizza congelată vegană (știu, vegană, dar avea calorii decente, de preț nici nu mai zic) peste care am pus niște mozzarela light și am băgat-o la cuptor. Sincer să fiu, a fost mult mai bună decât mă așteptam. Desigur, am băut și o Cola zero, că altfel nu era ce trebuie.

De gustos e gustos, dar de sănătos, e tot gustos?

Pentru mine această zi a fost una extrem de satisfăcătoare, culinar desigur. Nici procesul meu de menținere/slăbire nu a fost afectat, toate bune. Dacă vreți, puteți să încercați variantele acestea de mese, mie unul mi-au plăcut mult și sper că am mai reușit să schimb cumva ideea că slăbitul este o corvoadă și că doar dacă mănânci iarbă cu leuștean poți slăbi (poți și așa, dar nu e chiar sănătos pentru organism). M-am lungit cam mult, așa că voi încheia acum. Spor la sport, dar mai ales la gătit!

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută