Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/03/2021
Eat & Drink

Cafeaua în viața unei persoane moderne

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cafeaua în viața unei persoane moderne Share Cafeaua în viața unei persoane moderne


Anumite persoane sunt matinale și au multă energie dimineața în timp ce altele întâmpină dificultăți cu trezitul dimineața. Pentru persoanele care fac parte din cea de-a doua categorie, cafeaua reprezintă licoarea magică care le dă puterea de a începe ziua în forță.

Fie că este vorba despre o cafea obișnuită sau despre hotspot coffee, această băutură nu mai reprezintă doar o modalitate de a ne energiza, ci și un mod de socializare. Astfel astăzi vă vom prezenta atât rolul cafelei în trecut, cât și cel pe care această băutură îl are în prezent.

Rolul cafelei în trecut

În epoca Iluminismului, în secolul al XVII-lea, cafeaua avea un rol foarte important. Spre deosebire de băuturile alcoolice, cafeaua, care la fel ca băuturile spirtoase a fost introdusă în Europa din Orientul Mijlociu făcea lumea să devină mai prezentă, mai alertă și drept consecință a devenit populară în rândul oamenilor de afaceri, oamenilor de știință și intelectualilor. Acest lucru a rezultat în crearea unor cafenele. Acestea erau locații dedicate exclusiv bărbaților, unde știrile și noile idei erau împărtășite și dezbătute. Cafenelele au devenit atât de populare încât erau considerate un motiv de îngrijorare în rândul liderilor politici din acea vreme. Se spune chiar că Revoluția Franceză a început într-o cafenea.

Cafeaua în viața unei persoane moderne

Rolul cafelei în prezent

În ziua de azi, cafeaua nu mai este considerată o băutură destinată exclusiv bărbaților. Proprietățile benefice ale acesteia au făcut ca această băutură să devină tot mai populară, cafeaua devenind indispensabilă nu doar în rândul intelectualilor ci și al oamenilor de rând. Fie că este vorba de cafeaua obișnuită, făcută la ibric, cea de la hotspot coffee sau cea preparată în cafenele, cafeaua a devenit indispensabilă pentru mulți. Desigur, un lucru a rămas la fel și anume rolul social pe care aceasta îl are în viețile noastre. Astfel, mulți dintre noi folosim cafeaua pe post de pretext pentru a ne întâlni cu prieteni, colegi de muncă sau membri ai familiei atât pentru a dezbate idei, cât și pentru a socializa. Diferența este că, acum nu doar bărbații sunt cei care consumă cafeaua, ci și femeile, iar sortimentele sunt mult mai diversificate.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută