Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/01/2021
Eat & Drink Lifestyle

De ce e mult mai bine să-ți faci singur de mâncare?

Răzvan Ionuț Greu De Răzvan Ionuț Greu
Comentarii De ce e mult mai bine să-ți faci singur de mâncare? Share De ce e mult mai bine să-ți faci singur de mâncare?


Știu că poate unii nu au nicio tangență cu gătitul, pot să înțeleg acest lucru fără nicio problemă. Însă se poate învăța foarte ușor, adică eu practic am două mâini stângi și cumva am reușit să învăț să gătesc. Dacă ar fi să-mi evaluez talentul culinar, mă situez undeva între ,,gătesc fiindcă nu vreau să mor de foame” și ,,fac mâncare ok”. Altfel spus, dacă dedici un pic de timp, și tu poți să înveți să-ți faci singur de mâncare, chiar mai bine decât mine (nu e ca și cum ar fi vreun lucru greu…).

În primul rând, tu decizi ce vrei să mănânci. Știu că este mai comod să gătească altcineva, dar există multe situații în care tu vrei un anumit fel de mâncare, mai sănătos, și cineva face… ceva care nu e atât de ok pentru tine sau ceva ce chiar nu vrei să servești atunci. Poți căuta pe internet rețete de bază sau alternative considerabil mai sănătoase la produsele de tip fast food (pe câteva dintre ele vi le-am spus și în niște articole de acum câteva luni, poate te uiți și acolo). Nu trebuie să fie ceva complicat, plus că dacă ai poftă de paste, îți faci paste, nu trebuie să mănânci neapărat ce face altcineva.

De ce e mult mai bine să-ți faci singur de mâncare?

Al doilea argument, ai control absolut asupra cantităților. Tu ești stăpânul, tu alegi cât ulei pui, câte legume, câtă carne, etc. Știm că, în cazul în care pentru noi gătește mama sau bunica, de foarte multe ori există posibilitatea ca ele, fără vreo rea intenție, să exagereze cu gramajele. Ba scapă prea mult ulei la salată, ori pun prea multă miere în bolul cu iaurt, fructe și fulgi de porumb. Altfel spus, faptul că ne facem singuri de mâncare este un pas important în procesul de slăbit, dar și în drumul nostru spre o viață mai sănătoasă.

În continuare, dacă învățăm să gătim și suntem cât de cât interesați, vom fi mult mai curioși să explorăm ce alimente merg combinate pentru un gust mai bun, ce alimente sunt mai sănătoase, de ce sunt mai sănătoase. Altfel spus, odată cu dezvoltarea abilităților culinare apare și o creștere a cunoștințelor despre alimente, este un lucru inevitabil. Chiar dacă principalul motiv pentru care gătești singur este să nu mori de foame, tot te plictisești să faci aceleași lucruri și fie cauți pe internet, fie întrebi pe cineva mai priceput.

De ce e mult mai bine să-ți faci singur de mâncare?

Și ca un bonus pentru noi, băieții sau bărbații, să știm să gătim poate reprezenta un atu în calea spre inima unei fete sau femei. Să ne imaginăm doar, chemăm o tipă la noi acasă, nu credeți că am impresiona-o mai mult dacă pregătim noi ceva gustos și sănătos decât dacă am fi dat comandă de mâncare? Eu zic că da, dacă aș fi fată aș percepe acest lucru drept o atenție în plus, o dovadă a faptului că această întâlnire este importantă pentru tipul respectiv.

Și ca să încheiem, faptul că știm să gătim este un plus, un lucru care ne ajută în procesul de slăbire. Să nu mai zic ca în cazul în care stai singur, nu poți muri de foame. A da, și poți impresiona femeile cu această calitate, iar dacă nu reușești să le stârnești interesul, tot știi să gătești, deci n-ai pierdut nimic. Spor J

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.