Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2020
Eat & Drink

Își revine piața de food & drinks în 2021?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Își revine piața de food & drinks în 2021? Share Își revine piața de food & drinks în 2021?


Industria ospitalității va ajunge la 20 de miliarde de lei în 2021. Restaurantele mici care au trecut la delivery vor câștiga cu până la 40% mai mult decât înainte de pandemie.

Piața de food & drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri și supermarket-uri) va ajunge în 2021 la 20 de miliarde de lei, în scădere cu 20% față de anul 2019, potrivit estimărilor Hospitality Culture Institute.

Evoluția pandemică nu va fi singura ce influența trendurile ospitalității, iar acesteia i se vor adăuga o serie de factori pozitivi care țin cont și de strategia de business.

„Antreprenorii și investitorii din industria ospitalității s-au adaptat și găsesc în fiecare lună metode noi de a-și ține business-urile în picioare. Sectorul HoReCa se pregătește pentru o revenire cu adevărat în V în 2021, punctul de jos fiind iarna aceasta. Industria ospitalității nu poate să scadă mai jos de atât, acesta reprezentând, în același timp, un moment ideal pentru cei ce doresc doresc să investească în sector. Principalii vectori de creștere ai pieței de food service în 2021 vor fi dezvoltarea delivery și take-away și deschiderea interioarelor și a restaurantelor hotelurilor care au fost închise 6 luni anul acesta”, a declarat Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute.

Își revine piața de food & drinks în 2021?

Hospitality Culture Institute a lansat ediția a patra a research-ului național de food&drinks service și a doua ediție a celoui mai mare research pe turism din România, sindicalizând cele două studii până pe 15 decembrie.

Cercetările vor avea loc în 5 orașe din România, respectiv Brașov, București, Cluj, Timișoara și Iași, cu peste 1.000 de interviuri telefonice. Scopul studiului este de a explora perspectiva consumatorilor în ceea ce privește consumul de mancare și băutură în afara casei, dar și zona de delivery. Acesta este singurul astfel de studiu care conține date încă din 2017 despre segmentul din urmă.

Citește întreaga știre AICI

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută