Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/11/2020
Eat & Drink / Culinaria

CULINARiA: ”Nu e bine! Nu așa! Nu acum! Sau despre cum am lăsat ”cartea” pentru cratiță și de ce nu-mi pare rău!”

Mădălina Roman De Mădălina Roman
Comentarii CULINARiA: ”Nu e bine! Nu așa! Nu acum! Sau despre cum am lăsat ”cartea” pentru cratiță și de ce nu-mi pare rău!” Share CULINARiA: ”Nu e bine! Nu așa! Nu acum! Sau despre cum am lăsat ”cartea” pentru cratiță și de ce nu-mi pare rău!”


Madalina Santa

Acest articol s-ar fi putut numi ”Curajul de a fi tu însuți” sau ”Autenticitatea în om și în farfurie”, dar n-ar fi fost nici curajos, nici autentic. În plus n-ar fi premiat în niciun fel efortul titanic pe care-l fac de fiecare dată când scriu, de a așeza coerent cuvintele care izvorăsc din mintea asta haotică.

Scriu aceste rânduri sub influența amintirii zilei în care am decis că drumul meu duce în bucătărie, lăsând în urmă un master de cercetare științifica în societate, multimedia și spectacol, o carieră de succes în publicitate și multe ”o să-ți pară rău”, ”ai înnebunit la cap” sau ”bagă-ți mințile în cap măi fată”. Mulți din cei ce mă înconjurau mai sperau pe atunci să-mi ”revin”, să trec peste ”etapa asta”, să mă cizelez și eu, să învăț cum stau lucrurile în lumea asta, să ies din bula mea și să fac ceva cu viața mea.

Madalina Santa

Dar iată, asta nu s-a întâmplat și, câțiva ani mai târziu nu regret nimic. Astăzi nu-mi pare rău că am renunțat la lucrurile materiale, la cotidian, la televizor, la viața de oraș, la nopțile în club, la cancan și multe altele, pentru a fi…eu. Dar n-a fost ușor. Să te descoperi pe tine, să mergi împotriva vântului crezând cu toată ființa ta că asta ți-e menirea, e adeseori o încercare prea mare pentru mulți dintre noi.
Din nefericire trăim într-o lume încă plină de stereotipuri, în care ți se spune de mic copil ce e bine și ce nu e bine să faci…cum să te comporți ca o „domnișoară”, cum să te îmbraci, cum să fii diplomat și cum, în fond, să îți maschezi personalitatea și autenticitatea pentru a te încadra în normele sociale. Nu vreau să par nici feministă (deși sunt puțin), nici rebelă (deși sunt foarte), ci doar pun în scris un moment de sinceritate.
Am ales să-mi dau curs pasiunii de a pune în fața oricărui om o parte din mine, din ceea ce sunt, o bucățică din viziunea mea într-o farfurie. Ceea ce n-au înțeles detractorii și neîncrezătorii este că eu m-am descoperit pe mine și mi-am jurat să-mi păstrez autenticitatea și bucuria în ciuda a miilor de NU pe care le auzeam în jur. Nu e bine! Nu așa! Nu acum! E cea mai bună alegere pe care am făcut-o în viață (și am făcut câteva) și sper ca fiecare dintre voi cei ce citiți să înțelegeți că aceasta poate fi cheia fericirii. Nu-i niciodată prea târziu, nu-i niciodată prea greu, nu-i niciodată nepotrivit să fii ce vrei tu, atâta timp cât te împlinește și te ajută să răzbești în viață.

Madalina Santa

Desprinsă de cotidian, purtând aceleași haine de 10 ani, stând deoparte de consumerism și material, fac ceea ce-mi place și tresar de bucurie, la fiecare client care pleacă încântat că a ales bine să facă un ocol de poate 100km pentru a mânca la Szikra.

Dacă nu te-ai pierdut printre gânduri, rânduri și cuvinte, reține esențialul, fii TU. E cel mai bun lucru pe care-l vei putea face vreodată pentru tine.

Mădălina Sánta are 29 de ani, este Chef și de curând antreprenor. A absolvit o facultate de comunicare și a lucrat 7 ani în publicitate, apoi a decis să se dedice gastronomiei, specializându-se la Lyon, la Institutul Paul Bocuse. Își pune în valoare pasiunea la restaurantul ”Szikra” deschis în Sfântu Gheorghe.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută