Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/06/2020
Lifestyle

Visul unei nopţi (de concediu) de vară

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Visul unei nopţi (de concediu) de vară Share Visul unei nopţi (de concediu) de vară


Deranjat de primele raze de soare, mormăi nemulţumit şi mă întorc pe partea cealaltă. La naiba, sunt în vacanţă, am tras ca nebunu’ la serviciul de-acasă până acum şi am şi eu dreptul să mă odihnesc. Nu să fiu treaz la 5.55 dimineaţa că atunci am fost programaţi pentru micul dejun în seria de turişti cu nr. 43.

Copilul e însă nerăbdător să ajungă pe plajă, aşa că mă preling din aşternuturi, aproape mă înec în dezinfectant şi ne luăm locul în rândul de abulici care aşteaptă ca seria 42 să elibereze mesele. Avem doar 5 minute să ne halim oul fiert şi-o juma’ de roşie până intră 44 în locul nostru, aşa că mă ard cu cafeaua încercând să sorb în mers din paharul de unică folosinţă, cu ochii pe stickerele ce arată traseul safe spre ieşirea la mare. Normal c-am uitat să iau termometrul, măştile de rezervă şi colacul lui fii-mea şi tre’ să mă furişez până în cameră fără a fi văzut de micii arafaţi care mişună vigilenţi peste tot. Sunt simpatici zeloţii în combinezoanele lor în culori estivale ce predispun la visare dar n-am chef să-mi ipotechez casa să le plătesc lor amenda.

Mă ţin totuşi de program şi la ora 6.52 ne ocupăm disciplinaţi pătrăţelul de nisip repartizat. E mişto până îţi identifici locul, e ca un treasure hunt. Timp de 4 minute îl inspectez să nu ‘moştenim’ vreun obiect posibil contaminat şi verific voios cu ruleta laser respectarea distanţei faţă de şezlongurile vecine, în alte 2 minute îi fixez locatorul GPS copilului şi tot atâtea îmi trebuie ca să văd dacă ştie care îi e perimetrul alocat pentru joaca în nisip şi ora în care-l poate folosi. Gata, s-a făcut 7.00 şi mă pot bucura din plin că sunt la Marea Neagră.

Am timp, în sfârşit, pentru mintea, sufletul şi corpul meu. Mintea mi-o ţin în priză prin studiul entuziast al noii ordonanţe privitoare la distanţarea socială în probabilitatea posibilă a producerii cu siguranţă a situaţiilor incerte, cât despre suflet… mă unge pe suflet o bere după ce-am stat optimist s-o cumpăr la coada distanţată pe kilometri întregi, până pe faleză.

Visul unei nopţi (de concediu) de vară

În privinţa corpului, sunt pe mâini bune, îmi zic alţii în detaliu ce trebuie să fac. Ăla de la ghereta cu pizza, cu toate că are cercel, le ştie cu epidemiologia, cel care fluieră când sectorul nostru de plajă are dreptul la 10 minute în mare – cool, ca pe vremuri în tabără, la Năvodari – a fost ofiţer în servicii, ca să nu spun că mascatul de la duşuri e expert în managementul riscurilor.

Mă reconfortează gândul că sunt plătiţi din bani publici şi deci toţi sunt profesionişti competenţi. Păi cu ordinea asta în relaxare, concediul pe litoral e un vis, nu? Nasol e că m-am trezit brusc din el după ce un covidiot şi-a băgat gipanul pe petecul lui de plajă că el vrea vacanţă Drive-In şi nu l-a fluierat nimeni că încalcă vreo restricţie. M-am trezit şi mi-am pus un screensaver cu munţii Himalaya.

Observatie: cifrele din vis par a fi la fel de bine justificate ca şi majoritatea celor din documentele emise de autorităţi în perioada crizei.

Visul unei nopţi (de concediu) de vară

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută