Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/05/2020
Lifestyle

CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului Share CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului


Filmări, premiere, concerte, festivaluri, turnee, competiţii, toate evenimentele majore în Pop culture programate până în vară s-au anulat ori au fost amânate pe termen nedefinit. Breslele profesionale care operează în industriile furnizoare de spectacol şi entertainment au fost afectate în mod dramatic. Nu sunt singurele deoarece trăim vremuri în care domneşte dezorientarea, incertitudinea şi confuzia la nivel de masă şi, drept urmare, numeroşi oameni au nevoie de sprijinul comunităţii şi al întregii societăţi pentru a supravieţui crizei.
În acest context este salutar faptul că multe celebrităţi din spaţiul culturii pop(ulare) au refuzat să cadă pradă panicii “apocaliptice” şi au acţionat concret, manifestându-şi solidaritatea cu cei afectaţi de pandemie, colegi de profesie sau nu, şi cu luptătorii împotriva coronavirusului din linia întâi, personalul din sistemul de sănătate publică.

Lady Gaga. În afara organizării împreună cu Global Citizen a super-evenimentului One World: Together At Home, unde i s-au alăturat celebrităţi precum Rolling Stones, Billie Eilish, David Beckham, Rita Ora sau Andrea Bocelli, participând astfel direct la strângerea a aproape 130 de milioane de dolari în beneficiul Organizaţei Mondiale a Sănătăţii, Lady Gaga

CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

a donat 20% din profiturile brand-ului său de beauty, HAUS, în favoarea băncilor de alimente ale comunităţilor din Los Angeles şi New York.

Câştigător a 20 de titluri de Grand Slam, Roger Federer, care spera la o revenire pe teren în luna iunie după operaţia la genunchiul drept, a donat împreună cu soţia sa Mirka un milion de franci elveţieni pentru ajutorarea “celor mai vulnerabile familii” din Ţara Cantoanelor.

În stilul său abrupt, în mesajul video în care apare flancat în bucătăria casei de poneiul Whiskey şi de măgăriţa Lulu, Arnold Schwarzenegger a spus: “N-am crezut niciodată în zăcutul pe canapea şi lamentatul apropo de cât de rău stau lucrurile. Eu am crezut întotdeauna că fiecare trebuie să ne aducem contribuţia pentru ca lucrurile să se îmbunătăţească”… şi Arnie a donat un milion de dolari în cadrul unei campanii GoFundMe pentru achiziţia de echipamente medicale necesare spitalelor.

CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

Starul UFC Conor McGregor a donat un milion de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie destinate spitalelor din Irlanda şi la fel a procedat legendara trupă U2 care a contribuit cu 10 milioane de euro în cadrul proiectului de strângere de fonduri al companiei aviatice Avolon, ale cărei avioane au aterizat în aprilie la Dublin cu primele transporturi din China.

Donatella Versace şi fiica sa Allegria au fost printre primele celebrităţi care au donat bani (200,000 de euro) departamentului de terapie intensivă al spitalului milanez San Raffaele. “A venit momentul când noi, ca societate, trebuie să fim uniţi şi să avem grijă unul de celălalt.”

Vindecată dupa ce a fost testată pozitiv împreună cu fiul său, Pink a donat 500,000 de dolari către Temple University Hospital din Philadelphia şi aceeaşi sumă pentru fondul de criză al Primăriei Los Angeles-ului. “Oamenii trebuie să fie conştienţi că această maladie îi afectează deopotrivă pe tineri şi bătrâni, sănătoşi şi bolnavi, bogaţi şi săraci, şi trebuie să facem în aşa fel încât testarea să fie mult mai accesibilă, pentru a ne proteja copiii, familiile, prietenii şi comunităţile”

Leonardo Di Caprio a avut împreună cu Robert De Niro ideea de a stimula donaţiile către organizaţiile umanitare prin oferirea unor experienţe ‘to kill for’ contributorilor (o zi pe platoul de filmare şi apoi prezenţa la premiera viitorului film al lui Martin Scorsese în care joacă ambii) iar campania sa, All-In Charity, a câştigat rapid noi ambasadori: Gwyneth Paltrow îşi pune la bătaie rochia Calvin Klein purtată la Oscaruri, Ellen DeGeneres dă şansa să fii co-host-ul ei pentru o zi, iar Matthew McConaughey promite unuia dintre fanii care donează 25 de dolari că îl va putea însoţi la unul dintre meciurile de fotbal american din viitorul sezon.

 CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

Membrii grupului Metallica au donat 350,000 de dolari prin intermediul fundaţiei lor All Within My Hands către 4 organizaţii ce au ca obiectiv sprijinirea celor afectaţi de pandemie la nivel global. Mai mult, în fiecare luni, formaţia difuzează pe FB şi YouTube câte un concert din propria arhivă pentru stimularea colectării suplimentare de fonduri în beneficiul celor afectaţi de COVID-19.

Superstarul din fotbal Zlatan Ibrahimović este ‘motorul’ unei campanii GoFundMe în beneficiul reţelei medicale italiene specializate Humanitas Research, ce are ca obiectiv strângerea unui milion de euro. “Italia mi-a oferit întotdeauna atât de mult încât, în acest moment dramatic, vreau să înapoiez cât pot de mult acestei ţări pe care o iubesc.” Let’s together kick the CoronaVirus away and win this match!

Actorul George Clooney şi soţia sa Amal, celebra avocată britanică de origine libaneză, şi-au direcţionat donaţiile de sute de mii de dolari către serviciul de sănătate public din UK, fondul de sprijin al luptei împtriva pandemiei din Lombardia, rezerva de hrană a Libanului, Primăria Los Angeles-ului, sindicatul actorilor americani şi asociaţia Motion Picture & Television, fondată de Mary Pickford cu un secol în urmă pentru ajutorarea membrilor breslei aflaţi în dificultate.

Starul britanic din X-Men James McAvoy a donat 275,000 de lire sterline către NHS pentru achiziţia de echipamente de protecţie (măşti, viziere, combinezoane, mănuşi) destinate personalului medical. “Sunt eroii noştri. Trebuie să facem totul pentru a-i proteja, a-i susţine şi a le mulţumi.”

Taylor Swift dăruieşte într-un mod neconvenţional surprinzând prin ajutorul său bine ţintit oameni sau mici afaceri tradiţionale care au ajuns în dificultate datorită pandemiei. Un fan ce nu-şi mai putea plăti facturile de întreţinere s-a trezit cu un cec de 3,000 de dolari iar magazinul de discuri Grimey’s din oraşul ei natal Nashville a fost ajutat de Taylor cu plata asigurărilor medicale ale personalului pe un întreg trimestru. Dar astea sunt exemple minore faţă de contribuţiile vedetei la fondul de solidaritate al O.M.S. sau către Feeding America.

 CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

Blake Lively & Ryan Reynolds. Cuplul de actori a donat un milion de dolari către Feeding America şi Food Banks Canada pentru alimente destinate vârstnicilor şi familiilor nevoiaşe. Mai mult, starul din Deadpool a anunţat că va direcţiona 30% din încasările venite din brand-ul său de gin, Aviation, către persoane ajunse în şomaj datorită pandemiei.

Rihanna & Jay-Z. Fundaţia cântăreţei, Clara Lionel Foundation (CLF), a donat echipamente de protecţie destinate personalului medical din N.Y. plus 5 milioane de dolari diverselor organizaţii din întreaga lume care acţionează în cazul apariţiei dezastrelor naturale, contribuind inclusiv la ‘COVID 19 Solidarity Response Fund’ al O.M.S. În asociere cu CLF a intrat şi Shawn Carter Foundation a rapper-ului Jay-Z şi, în tandem, au donat 2 milioane de dolari pentru sprijinirea comunităţilor marginalizate. În plus, Jay-Z a donat şi 100,000 de măşti medicale sistemului penitenciar.

Fidelă acţiunilor umanitare de ajutorare a celor mici, Angelina Jolie a donat un milion de dolari asociaţiei No Kid Hungry, care asigură hrana copiilor din familii nevoiaşe din Statele Unite pe perioada cât şcolile sunt închise.

CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

Faptul că 30 de milioane de copii din America se bazează pe hrana primită în şcoală le-a sensibilizat şi pe nu mai puţin celebrele actriţe Amy Adams şi Jennifer Garner care au lansat iniţiativa caritabilă Save With Stories (staruri citesc poveşti din cărţi bine cunoscute, ca factor de sensibilizare al publicului potenţial donator) în parteneriat cu No Kid Hungry şi Save the Children.

Bruno Mars, rezident în MGM Resorts din Las Vegas, a donat un milion de dolari pentru susţinerea angajaţilor disponibilizaţi din grupul MGM în urma închiderii tuturor localurilor publice (Employee Emergency Grant Fund şi Children’s Medical Support Fund), iar lista celebrităţilor implicate în acţiuni caritabile şi umanitare continuă cu nume ca Selena Gomez (măşti şi ventilatoare pentru spitalul Cedars Sinai), Andra (a donat bani spitalului Matei Balş încă din luna martie), Elton John (a deschis un fond de un milion de dolari pentru tratamentul bolnavilor de SIDA afectaţi de coronavirus), Ariana Grande (susţine o lungă listă de organizaţii printre care Crucea Roşie Italiană şi O.M.S.), Madonna (a donat un milion de dolari Fundaţiei Bill and Melinda Gates Foundation pentru a contribui la eforturile de creare al unui vaccin anti-coronavirus), Dolly Parton (a pus la dispoziţia fanilor spre ascultare în mod gratuit 93 dintre piesele sale clasice pe platformele de streaming şi a donat un milion de dolari Universităţii Vanderbilt pentru susţinerea cercetării coronavirusului) sau Paris Hilton (Hilton Foundation a donat 10 milioane de dolari pentru ajutorarea comunităţilor afectate de coronavirus din jurul Los Angeles-ului).

CELEBRITĂŢI. #Solidaritate în lupta contra coronavirusului

…Şi ca ei mai sunt mulţi în lume.

Oameni celebri care merită respectul nostru!

IOAN BIG, Publisher Zile şi Nopţi

credit photo header : Twitter (@Schwarzenegger)

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.