Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/04/2020
Evenimente

STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie Share STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie


 

Opera din Viena
CAVALERUL ROZELOR

 STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

credit photo: Radio România Cultural

Opera din Viena invită iubitorii de muzică la spectacol, deschizându-și arhivele de live streaming.
Zilnic, începând cu ora 21:00 teritoriul României, pe  www.staatsoperlive.com, gratuit, se vor difuza înregistrări ale spectacolelor anterioare de operă și balet, care vor fi disponibile pentru 24 de ore. Seria transmisiilor din această săptămână începe luni, cu spectacolul Cavalerul Rozelor, interpretat pe 23 martie 1994 în viziunea directorului Otto Schenk, dirijor Carlos Kleiber. Opera începe în dormitorul prințesei Marschallin, unde aceasta a petrecut o noapte de pasiune alături de tânărului ei iubit Octavian Rofrano. Conștientă că diferența de vârstă va deveni o problemă, îl atribuie tânărului conte responsabilitatea de a duce un trandafir de argint unei tinere pe nume Sophie, din partea Baronului Ochs auf Lerchenau. Nu este surprinzător când cei doi tineri se îndrăgostesc, dar nici când personaje precum baronul sau tatăl fetei se împotrivesc relației. Rămâne de văzut care va fi destinul relației celor doi. Mai târziu în această săptămână vor putea fi vizionate spectacole precum Lacul lebedelor (14 aprilie), L’italiana in Algeri (17 aprilie) sau Capriccio (19 aprilie). Pentru mai multe detalii sau pentru programul complet accesați: www.wiener-staatsoper.at.

Teatrul Național din Marea Britanie
JANE EYRE

STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

 credit photo: news.ro

În fiecare joi, Teatrul Național din Marea Britanie difuzează prin youtube un nou spectacol, gratuit și valabil timp de o săptămână. Până pe 16 aprilie, vom putea urmări Jane Eyre, o coproducție a Teatrului Național cu Bristol Old Vic, bazată pe cel mai faimos roman al scriitoarei Charlotte Brontë, în regia lui Sally Cookson. Jane Eyre rămâne un personaj inspirațional indiferent de modul în care povestea sa este transmisă. Arată drumul pe care o femeie îl parcurge pentru libertatea, împlinire și pentru viața pe care dorește să o trăiască după propriile sale reguli. Toate acestea în timp ce se luptă cu obstacolele vieții, inferioritatea cu care este văzută femeia și o inimă frântă. În rolul principal o vom vedea pe Madeleine Worrall. Pentru mai multe detalii accesați: www.nationaltheatre.org.uk.

 

Filarmonica“Paul Constantinescu“ – Ploiești
CONCERT CORAL DEDICAT SĂRBĂTORILOR PASCALE – STAGIUNEA ONLINE

 STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

credit photo: republika

Una dintre cele mai prestigioase instituții de cultură din România, Filarmonica “Paul Constantinescu“, oferă un timp de calitate în compania muzicii. Pe 16 aprilie, începând cu ora 18:00, Corul Filarmonicii vă așteaptă la un concert condus de dirijorul Eduard Dinu. Este primul concert acapella susținut de ansamblu pe scena Filarmonicii şi a avut loc în anul 2019. Cu ocazia sărbătorii de Paște, concertul conține atât melodii în spiritul pascal, dar și alte cântece care au devenit faimoase și au intrat în istoria cântului coral.  Difuzarea online va avea loc pe pagina de facebook a filarmonicii: https://www.facebook.com/filarmonicaploiesti/.

Royal Opera House
THE METAMORPHOSIS – THE ROYAL BALLET

STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

 credit photo: https://www.roh.org.uk/

Royal Opera House se alătură instituțiilor culturale care oferă conținut online în această perioadă. Vine cu un program de transmisii gratuite și conținut live, care pot fi accesate de oriunde, disponibile pe facebook și youtube. Pe 17 aprilie, începând cu ora 21:00 va putea fi vizionat spectacolul The Metamorphosis. Este o adaptare de Arthur Pita, a nuvelei cu același nume aparținând cunoscutului scriitor Franz Kafka. Urmărește povestea lui Gregor Samsa, a cărui viață este dată peste cap când într-o dimineață realizează că a fost transformat într-o insectă cu aspect grotesc. Lumina cade pe reacțiile familiei. Părinții se luptă pentru a înțelege schimbarea, în timp ce sora lui mai mică, Grete, este mult mai înțelegătoare și îl acceptă din prima. Însă lucrurile se schimbă atunci când și Grete trece prin propria sa transformare, în momentul în care trece de la copilărie la maturitate. Mai multe detalii și programul complet se găsesc aici: www.roh.org.uk.

Concert Teo Milea
I’M LIVE ON FACEBOOK

 STREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilieSTREAM for FREE: Săptămâna 13-19 aprilie

credit photo:https://canadianbeats.ca/

În fiecare seară de sâmbătă, începând cu ora 20:00, îl putem găsi pe Teo Milea, pianist român, stabilit în Canada, pe pagina sa de facebook, unde susține concerte din „sufrageria sa muzicală”, îndemnându-i pe toți să rămână acasă în această perioadă. Teo Milea este un pianist și compozitor al cărui stil muzical poate fi caracterizat drept unic. Cariera sa cuprinde numeroase realizări: a colaborat cu Opera din Viena, este primul pianist din lume invitat să cânte propriile sale creații la sediul NATO din Belgia și primul pianist care a urcat pe scena Festivalului Internațional de Balet din Germania, interpretând propriile sale opere. De-a lungul carierei sale a câștigat diferite premii: locul al II-lea la categoria „Albumul clasic al anului 2014” la Radio SoloPiano.com cu albumul „on white… and black keys”; locul I la categoria „Albumul clasic al anului 2015” la Radio SoloPiano.com cu albumul „Open Minds”; dar a fost și finalist al „CBC Music’s Searchlight 2016” cu piesa „Ireversibil”, albumul „on white… and black keys”.

Recomandări de TEODORA BRATU

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.