Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/03/2020
Lifestyle

Persoane publice care sprijină lupta împotriva coronavirus prin donații

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Persoane publice care sprijină lupta împotriva coronavirus prin donații Share Persoane publice care sprijină lupta împotriva coronavirus prin donații


Sunt multe persoane publice, firme și organizații care au anunțat că donează bani sau fac demersuri pentru a ajuta autoritățile medicale să facă față eforturilor împotriva pandemiei de Covid-19.

Iată câteva dintre ele:

INTERN
Din lumea sportului

Simona Halep a adoptat o atitudine socială responsabilă, în contextul pericolului  coronavirus. Jucătoarea ,care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, a anunțat că a donat o sumă de bani către autoritățile medicale din București și Constanța, îndemnându-i și pe alții să contribuie la eforturile făcute de medici împotriva pandemiei.

Bianca Andreescu, jucătoarea de tenis de origine română, a anunțat că scoate la licitație o rachetă de tenis cu autograful ei. Banii urmează să fie donați către fondul organizației non-profit CDP, pentru a fi folosiți în eforturile împotriva pandemiei.

Fundația ”Ion Țiriac” ,organizație non-profit, apolitică și non-guvernamentală donează bani pentru achiziționarea celor necesare în spitale.

Finanțatorul echipei de fotbal FCSB, a declarat că tocmai a cumpărat echipamente sanitare pentru Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Companii

– Lanțul de farmacii Catena a donat 100.000 de euro către fondul de ugență pentru susținerea sistemului medical românesc, înființat la inițitativa Organizației Salvați Copiii România.

Banca Transilvania a anunțat că donează 300.000 de euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție pentru spitale.

Mastercard a anunțat că donează 100.000 de euro pentru cumpărarea de echipamente de prevenție și tartare.

OMV Petrom a anunțat că donează un milion de euro pentru Crucea Roșie din România, pentru a cumpăra echipamente de testare și diagnosticare rapidă a infecției cu noul coronavirus.

Aqua Carpatica a anunțat că donează apă la spitalele de boli infecțioase din București, Timișoara, Cluj, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași.

EXTERN
Artiști

Lady Gaga anunță că donează 20% din profitul pe care-l face prin brandul său de makeup, Haus Laboratories,  pentru achiziționarea alimentelor pentru persoanele din L.A și New York

Justin Timberlake a anunţat că a donat bani pentru un ONG, Mid-South Food Bank, din oraşul său natal, Memphis, Tennessee.  „Trăim vremuri teribile, dar nu uitaţi că trebuie să fim uniţi. Începeţi prin a vă ajuta comunitatea şi asiguraţi-le hrană celor care au mai mare nevoie“, a transmis cântăreţul.

Soții Blake Lively și Ryan Reynolds au anunțat că au donat 1 milion de dolari pentru ajutarea celor infectați cu temutul virus. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea alimentelor pentru persoanele bolnave de coronavirus care se află în dificultate.

Companii

Bill Gates va acorda 5 milioane de dolari pentru a ajuta combaterea a virusului în China, iar celelalte 5 milioane vor merge la Centrele Africane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Elon Musk vrea să fabrice de sisteme de ventilaţie pentru bolnavii de coronavirus care au dificultăţi de respiraţie, după ce autorităţile americane au lansat un apel la donaţii de măşti respiratorii pentru a depăşi penuria cu care se confruntă, transmite Reuters.

Brand-ul de fashion Moncler a anunțat că va finanța cu 10 milioane de euro proiectul de construcție al unui nou spital în Milano, oraș aflat în zona cea mai afectată

Giorgio Armani a donat 1,25 milioane de dolari către o serie de spitale și instituții din Italia care depun eforturi pentru a combate epidemia de coronavirus.

Anna Antal

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută