Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/02/2020
Eat & Drink

Iarna la EIS[kalt]

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Iarna la EIS[kalt] Share Iarna la EIS[kalt]


Vremea zilele acestea, e o iarnă nehotărâtă – ba ploaie, ba ninsoare și, între reprize, si niște soare.

Între o rază de soare și niște picuri de ploaie am intrat la EIS[kalt] să beau un ceai și să mănânc înghețată. Iarna (ca și vara, de altfel) mi-e greu să găsesc ÎNGHEȚATĂ naturală, fără grăsimi vegetale, fără emulgatori artificiali, fără prafuri, fără ,,arome de…’’, ci doar din fructe-fructe (sau biscuiți sau mici sau mămăligă – depinde de ce s-a preparat în laborator de curând). Și, dacă mai adaug la lista de pretenții că vreau ceva fără lapte, parca și aud ,,desigur!’’.

Iarna la EIS[kalt]

La gelaterie servesc și ceai, cafea, cookies, ciocolata caldă, waffles și HOT Eis, deci e un loc bun de citit o carte și de uitat pe geam la Piața Sfatului. Oricum, faptul, că pot să stau  la masă să mănânc încet și să savurez fiecare linguriță din sortimentul cu portocale și busuioc e un mare plus.

Mira îmi povestește cum băiețelul ei mănâncă aproape zilnic înghețată, după ce se întoarce de la grădiniță. Și de ce nu ar mânca? Cunoscând cât de curată este, si cât de puțin zahăr are, atunci are liber la orice sortiment dorește. ,,Mai puțin cele cu alcool sau cafea. Pntru acestea, este nevoie sa facă 18 ani’’, glumește Mira.

Vizita aici a fost o lecție să fiu mai atentă ce cumpăr când mi se face poftă de înghețată. Nici nu mă gândeam câte se pun de obicei în mixer ca să se expandeze textura, nici câte prafuri există pentru culori bombastice… Clientii lor știu deja că înghețata de mentă nu trebuie să fie verde, la fel cum cea de banană sau vanilie nu  trebuie să aibă culoarea galbenă.

Iarna la EIS[kalt]

Când am gustat varianta din măr cu scorțișoară, m-am întors la 7  ani, când era iarnă și bunica făcea tort fix cu ingredientele acestea. Eu mai rămân un pic aici în în amintirile mele. Cu mine vă revedeți curând la gelaterie și foarte des când reapare înghețata din măr cu biscuite!

Piața Sfatului 3/ L-D 11-21

Denisa Velicu, redactor

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută