Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/02/2020
Eat & Drink / Drink Viața Orașului

Salut, Brașov! | Pentru tine și oamenii tăi

Bianca Ivașcu De Bianca Ivașcu
Comentarii Salut, Brașov! | Pentru tine și oamenii tăi Share Salut, Brașov! | Pentru tine și oamenii tăi


Întotdeauna am iubit iarna, nu pentru frigul care îți intră în oase și pe care îl resimți în torace cu mult după ce ai intrat într-o încăpere călduroasă, ci tocmai pentru aventurile pe care mi le oferă aceste temperaturi scăzute. Este o adevărată provocare să alegi o masă imediat ce intri într-un local, iar ochelarii ți s-au aburit. Trebuie să te scuzi politicos, să încerci să îți dezaburești parbrizul și să nu stai în calea vreunui om care și-a găsit adăpostul în aceeași cafenea. Sau alegi cea mai apropiată masă liberă. Fiecare face lucrurile în felul său!

Cred că mereu am avut o atracție stranie pentru cafenelele mici, intime și solitare, unde te poți ascunde de presiunea pe care o exercită în fiecare zi societatea asupra ta. Unul dintre localurile mele preferate este Home, aflat pe strada Sfântul Ioan, unde găsești cel mai bun cappuccino pe care l-am băut în oraș. Sau poate mi se pare mie, fiindcă oamenii de aici te întâmpină cu zâmbetul pe buze indifererent de momentul zilei, dar știu să îți respecte spațiul personal. Știi cum se spune: omul sfințește locul!

Și nu știu de voi, dar trebuie nepărat să stau cât mai aproape de fereastră! Mă simt ca un mic detectiv particular care nu este văzut de lumea de pe trotuare. Stau și îmi imaginez scenarii în care ei sunt personajele principale și mă amuz teribil de poveștile cu tentă de comedii americane pe care le urmărești împreună cu familia într-o dimineață de weekend.

Dacă nu sunt atentă la oamenii care se plimbă necontenit chiar și acum, când e frig de crapă pietrele, stau și mă gândesc câte lingurițe de cappuccino încap în ceașca din fața mea. Nu știu cum se face, dar întotdeauna aleg un număr muuult prea mic. Poate sunt o persoană pesimistă, cine știe?!

Un lucru pot spune cu certitudine însă. Un cappuccino se bea mult mai încet dacă ieși în oraș să stai la taclale cu un om drag sufletului tău. Sau cu doi. Avem tendința să uităm de prietenii noștri, fiindcă suntem focusați pe muncă, muncă și iar muncă. Cel puțin mie așa mi se întâmplă.

Astăzi însă te provoc să faci ceva pentru tine și pentru unul dintre oamenii tăi! Scoate-l în oraș la un cappuccino, la un ceai negru cu lapte sau la o bere. Tu știi cel mai bine care sunt preferințele lui. De data asta fii tu cel care face primul pas!

Bianca Ivașcu, redactor Zile și Nopți

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.