Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2018
Arhiva Zile si Nopti

Recomandare de film | Despre trup și suflet

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Recomandare de film | Despre trup și suflet Share Recomandare de film | Despre trup și suflet


On Body and Soul – Despre trup și suflet – este un film din 2017 în regia lui ldikó Enyedi, iar din distribuție fac parte Géza Morcsányi, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider și Ervin Nagy. Este o dramă cu durata de 116 minute care a avut premiera în România pe 30 iunie și pe care nu ai voie să o ratezi. 

Totul mi-a plăcut la acest film, de vreme ce totul emană o lumină aparte, totul te învăluie într-o senzație de plăcut disconfort: o parte din acțiune are loc într-un abator. Știu că pentru unii poate părea absurd, dar aproape că am putut simți mirosul, chiar gustul acela de sânge caracteristic. De la animalele sacrificate și până la cele care populează visul a două personaje, noapte de noapte, nu e o mare diferență: sunt ipostaze ale vieții pe care cele două personaje sus-amintite nu le trăiesc, fiecare din niște motive care, după cum li se descoperă la un moment dat, sunt ceea ce au în comun.

Cei doi sunt atipici într-o lume în care colegul de muncă libidinos face propuneri indecente noii angajate, o lume în care introvertiții au parte de multiple bariere. Personajele noastre comunică la un alt nivel, sunt cu adevărat deosebite și, dacă ar fi să ne străduim să ne amintim, sigur am întâlnit și noi un astfel de om cândva, deși cel mai probabil este că atunci ne-a șocat „diferența”, apartenența la un club secret cu un singur membru. Întreg filmul e o poveste de dragoste improbabilă, pentru a cărei împlinire fiecare trebuie să iasă din zona de confort, iar eu am trecut și peste tristețea pe care am simțit-o, la nivel estetic și principial cumva, că filmul nu s-a terminat când tipa intră-n cadă și începe muzica. Nu-i nimic, finalul m-a făcut și mai fericită.

Filmul nu mai e în cinema, dar vă rog din suflet să nu-l furați de pe net. Proiecții mai au loc în luna august la Oradea și la Satu Mare – mai degrabă faceți o mică excursie pentru a vedea filmul într-un alt oraș. Mai jos, vă las cu melodia care-mi cântă în cap de o lună, de când am văzut filmul. Vizionare plăcută!

Anca Zaharia,
scriitor & traducător; redactor-șef Zile și Nopți Brașov

 

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută