Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie Share Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie


Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie 2018. Lungmetrajul nominalizat la Oscar ”Loving Vincent” deschide ediția de anul acesta.

Ediția de anul acesta, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort și The Square, pregătește patru zile pline de proiecții pentru toate vârstele, muzică și ateliere de animație.

Joi, 28 iunie, de la 20.00, la Centrul Cultural Reduta, publicul prezent la Brașov va avea ocazia să vadă unul dintre cele mai importante lungmetraje de animație ale anului trecut, coproducția britano-polonă Cu drag, Van Gogh / Loving Vincent (r. de Dorota Kobiela, Hugh Welchman), câștigătoarea Premiului Publicului la Festivalul de la Annecy și nominalizată la premiile Academiei Americane de Film, la Globurile de Aur și la premiile BAFTA anul acesta. Filmul va putea fi văzut în reluare în noua locație a festivalului Anim’est Brașov, Cinema One, situat în Mall-ul Coresi Shopping Resort, vineri, 29 iunie, de la 19.00.

Un alt titlu de neratat este Vendetă în stil american | Revengeance, o aventură populată de bande de motociclişti, secte ciudate şi poliţişti corupţi, în regia cunoscutului Bill Plympton, supranumit regele animației independente. Lungmetrajul de animație va putea fi văzut sâmbătă, 30 iunie, de la 18.00, la The Square, clubul oficial al Anim’est Brașov, care găzduiește pentru prima dată și proiecții din cadrul festivalului, pe lângă petreceri.

Centrul Cultural Reduta pregătește și anul acesta una dintre cele mai îndrăgite nopți din cadrul festivalului Anim’est, Creepy Animation Night, noaptea scurtmetrajelor de animație horror și bizare, selecționate din toate colțurile lumii și dedicate publicului adult amator de senzații tari.

Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie

Secțiunea Minimest, dedicată celor mici, este și ea prezentă în programul ediției de la Brașov cu câteva dintre cele mai îndrăgite filme de animație pentru copii: Incredibila poveste a perei uriașe / The incredible journey of the Giant Pear, bazată pe cartea marelui autor de benzi desenate Jakob Martin Strid, Școala iepurașilor / Rabbit School, nominalizat la Premiul Ursul de Cristal la Berlinale 2017, în secțiunea Generation Kplus, o poveste despre peripețiile iepurașului Max la misterioasa școală a iepurașilor de Paște, Aventuri fără pereche / Oddsockeaters, animația despre micile creaturi mâncătoare de șosete, selectată la festivaluri de profil de renume, precum Anima Mundi și Karlovy Vary, precum și o selecție de scurtmetraje despre despre prietenie, curaj, despre diferenţele dintre oameni, despre magie sau despre muzică.

De asemenea, copiii cu vârste între 8 – 12 ani vor putea să participe la o serie de ateliere de animație stop-motion sub îndrumarea lui Ion Aramă, regizor, ilustrator şi animator. Părinții interesați de aceste ateliere sunt rugați să trimită un e-mail la adresa ion@estenest.ro. Înscrierea este gratuită.

Festivalul Anim’est revine la Brașov între 28 iunie – 1 iulie

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.