Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2018
Arhiva Zile si Nopti

Autobuz special pentru turiști. Cât costă să vezi Brașovul într-o zi?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Autobuz special pentru turiști. Cât costă să vezi Brașovul într-o zi? Share Autobuz special pentru turiști. Cât costă să vezi Brașovul într-o zi?


RATBV S.A. a pus în circulaţie, în data de 15 iunie 2018, autobuzul turistic al Braşovului. Traseul, în lungime de 6,8 km/cursă, este unul circular şi are următoarea configuraţie: Livada Poştei – Strada Mureşenilor (Piaţa Sfatului) – Strada G. Bariţiu – Strada C. Brâncoveanu – Strada Prundului – Strada Poarta Schei – Strada N. Bălcescu – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Aleea T. Brediceanu (Aleea de sub Tâmpa) – Strada C. Dobrogeanu Gherea – Strada N. Bălcescu – Bulevardul 15 Noiembrie 1987 – Strada Agrişelor – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada N. Iorga – Livada Poştei.
Pe traseu sunt amenajate 7 staţii de îmbarcare/debarcare, respectiv Livada Poştei – Piaţa Sfatului – Piaţa Unirii (Prundului) – Liceul „Andrei Şaguna” – Aleea „Tiberiu Brediceanu” – Star – Primărie.Autobuz special pentru turiști. Cât costă să vezi Brașovul într-o zi?Pentru cei ce doresc să admire oraşul sau să se deplaseze către obiectivele turistice vor fi efectuate un număr de 10 curse zilnic, inclusiv în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, cu plecări din Livada Poştei (peronul din faţa Casei Baiulescu) în intervalul orar 09.00 – 18.00, cu plecări la fiecare oră exactă. Orarul de circulaţie poate fi consultat în toate staţiile de pe traseu şi pe site-ul ratbv.ro.
Dacă te dai jos într-o anumită staţie, după exact o oră îţi poţi continua călătoria cu autobuzul turistic din punctul la care s-a făcut coborârea.
Tariful de călătorie este de 10 lei/zi, iar cu un bilet se pot efectua un număr nelimitat de călătorii într-o zi. Călătorii se pot urca şi coborî de câte ori doresc, de oriunde de pe traseu, dar numai în ziua pentru care au validat biletul. Biletul de călătorie se poate achiziţiona de la şofer sau de la casieriile din staţiile Livada Poştei şi Primărie şi este valabil doar pentru traseul turistic.
Autobuzul este dotat cu instalaţie de aer condiţionat şi sistem wi-fi, iar pe tabela electronică afișează mesajul „BUS TURISTIC”. În autobuz este montat un ecran LCD pe care rulează imagini şi informaţii despre obiectivele turistice pe lângă care se trece, în limbile română, engleză şi franceză.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.