Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/05/2018
Arhiva Zile si Nopti

Noaptea Muzeelor la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Noaptea Muzeelor la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov Share Noaptea Muzeelor la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov


Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov vă invită sâmbătă, 19 mai 2018, la NOAPTEA MUZEELOR, eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa.

Evenimentul se va desfășura în cele două secții ale muzeului, după următorul program:

La Casa Mureșenilor, Piața Sfatului nr. 25: în intervalul 18.00-24.00: Vizită expoziție permanentă – „Istoria familiei Mureșianu”. Între 18.00-24.00: Vizită expoziție temporară – „Arta din tranșee. Fenomenul Trench Art”. De la 18.30 și până la 19.18: Atelier educațional cu Expoziții Călătoare și, de la 20.30 la 21.00, Recital nai și chitară: ERRO- Medieval Music and More )Georgia Gulea & Ionuț Lucian Naneș). De la 21.00 la 23.00: Alternative Cumbara Hours cu DJ Alexander Silvermountain (eveniment ce are loc în curtea muzeului), iar finalul serii începe la  22.00, cu un recital instrumental cu cvartetul Fortissimi – se încheie la 23.00.

La Casa Ștefan Baciu, din strada Gh. Baiulescu nr. 9, programul pentru Noaptea Muzeelor este următorul: 18.00-24.00: Vizită expoziția temporară „Ștefan Baciu” din cadrul proiectului cultural „ROMÂNIA E ACASĂ” (program expozițional național dedicat unor mari valori românești consacrate în afara țării: Ioan Petru Culianu, Eugen Ionescu, Ștefan Baciu, Emil Cioran, Panait Istrati). De la 21 la 22, avem Recital de muzică medievală cu Grupul Terra Alba din Brașov (tot în curtea muzeului), iar de la 20.30 la 23.30: Poezie Vie: performance durațional.

Preț de o noapte, poezia va prinde viață la Casa Memorială „Ștefan Baciu”. Vizitatorii vor deveni parte din eveniment și vor interacționa direct cu performerii și cu instalațiile artistice.

Între orele 19:18-20:18, activitățile cultural artistice vor fi întrerupte în semn de respect față de sacrificiul generației care ne-a acordat posibilitatea să celebrăm Centenarul României Unite.

Intrarea este gratuită la toate evenimentele din program.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută